MonPlaneta
Quatre iniciatives per ajudar les empreses a assolir l’objectiu de zero emissions

L’any 2050, tots els països de la Unió Europea hauran d’haver arribat a un balanç net de zero emissions, un repte que és responsabilitat de tots perquè en depèn ser a temps d’aturar el canvi climàtic. Sense anar gaire lluny, un informe conjunt de la Universitat d’Oxford (Anglaterra) i el think tank Energy & Climate Intelligence Unit, publicat fa poc, afirma que com a mínim el 21% de les 2.000 empreses més grans del món tenen plans traçats per aconseguir la neutralitat en carboni.

Algunes empreses de serveis, com ara la companyia d’espais de treball flexibles Lexington, adapten la seva activitat a aquesta necessitat per donar un cop de mà als seus clients en la descarbonització. El seu CEO, David Vega, afirma que moltes companyies escullen els seus espais “pel compromís que hem adquirit, no només amb la cura de les persones sinó també amb el medi ambient”. L’empresa, de fet, dins del seu projecte We make it ECO, ha posat en marxa quatre iniciatives per a l’impuls de la sostenibilitat que podrien ser adoptats per la majoria de companyies per tal de reduir la seva petjada ecològica i de carboni.

Oficina  | Pxhere
Oficina | Pxhere

Solucions híbrides de feina: combinar la presencialitat i el teletreball suposa una reducció clara dels desplaçaments i, per tant, d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i compostos contaminants. Així, durant uns dies es pot accedir a espais físics privats i comuns mentre que, la resta de la setmana, es pot treballar des de casa.

Edificis amb certificat d’eficiència energètica: una oficina en una edificació d’aquest tipus maximitza l’eficiència operativa i redueix al mínim l’impacte ambiental. Segons Vega, “les companyies cada vegada valoren més el fet d’estar allotjades en un edifici amb certificació energètica eficient. Estem segurs que aquesta tendència anirà a l’alça en els propers anys.”

Les tres R: reciclar, reduir, reutilitzar: la gestió dels residus, el reciclatge i la reducció de l’ús de plàstics són tasques fonamentals de les empreses compromeses amb l’entorn. A més de les emissions de carboni que suposen, el seu tractament és un problema per a la sostenibilitat ambiental. Una bona idea és tenir contenidors de piles, paper i tòners a les oficines, per exemple. A Lexington, explica Vega, etenen “un pla ambiciós de reducció de plàstics així com del foment d’envasos reutilitzables”. Així, per exemple, tenen aixetes d’aigua purificada per reduir les ampolles de plàstic i cafeteres amb cafè en gra per no fer servir alumini.

La inversió verda no només han de ser diners: plantar arbres és una acció destacada pels seus beneficis en l’ecosistema. Produeixen oxigen, purifiquen l’aire, frenen l’erosió… És per això que algunes empreses, com Lexington, han iniciat projectes de plantat d’arbres per consolidar la seva aposta amb la sostenibilitat, destinant part dels beneficis a la reducció de l’efecte hivernacle.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa