MonPlaneta
Les ‘platges’ dels antics peatges de la C-32 i la C-33 seran plantes fotovoltaiques
  • CA

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha anunciat que invertirà 8,5 milions d’euros en la transformació de les ‘platges’ dels antics peatges de la C-32 i la C-33, en grans plantes de generació d’energia elèctrica fotovoltaica. En concret, les platges que seran emprades amb aquesta finalitat són les que es troben a les localitats de Vilassar de Mar, Arenys de Mar, Santa Susanna i Mollet del Vallès. Una mesura que servirà alhora per donar una nova utilitat a una infraestructura que semblava condemnada a caure en desús i per aconseguir, si els càlculs del Govern són correctes, que tota la xarxa viària catalana funcioni de manera autosuficient, amb energia generada per ella mateixa i provinent, a més, d’una font renovable com ho és la solar.

La superfície que actualment no es fa servir per a res i que l’alliberament dels peatges, que va tenir lloc fa ben poc, ha deixat lliure, és d’11 hectàrees, un espai semblant al que ocupen a 22 camps de futbol i des d’on es podrien generar fins a 20.000 MWh anuals. Una xifra gens menyspreable d’electricitat verda i que, fins i tot pot servir perquè tota la xarxa viària catalana sigui energèticament autosuficient. Així ho ha detallat el vicepresident de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, en una roda de premsa. El mateix Puigneró també ha donat més dades sobre aquest projecte, que s’espera que es redacti el 2022 i que el 2023 ja sigui una realitat.

Així, lentament, la transformació d’algunes parts del nostre paisatge i les nostres infraestructures, per adaptar-les al món del futur, a les seves necessitats i a les seves oportunitats, continua endavant. En aquest cas, de fet, l’aprofitament de les platges dels antics peatges podrien servir d’exemple per a molts altres espais semblants, tant públics com privats, que podrien tenir una segona vida com a espai de generació d’electricitat, amb beneficis tant econòmics com ambientals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa