Agbar ha instal·lat una planta de generació de biogàs a l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Palamós, que serveix a aquesta localiat a més de Palafrugell, Vall-llobrega, Mont-Ras i Calonge i Sant Antoni. La inversió, que forma part del contracte amb el Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, constarà de dues microturbines, ampliables a tres, cadascuna de 65kW, amb una potència generada total de 130kW i que funcionen amb biogàs provinent de l’estabilització dels fangs de depuració.

Gràcies a aquesta instal·lació, cada any es produiran 760MWh d’energia elèctrica, el 45,5% de la que necessita la depuradora per funcionar. Així, la seva dependència energètica es reduirà gairebé a la meitat i es reduiran les emissions de CO2 en 330.000kg anuals, equivalents a 2.000 arbres. La cogeneració es fa mitjançant la digestió dels fangs, generant electricitat per a autoconsum i recuperant la calor dels gasos per escalfar el digestor.

Agbar destaca la seva aposta per la sostenibilitat, la preservació de l’entorn i l’autoconsum energètic, el pilar del sue programa de transformació de les depuradors en ecofactories, que tenen l’economia circular, el reaprofitament de recursos, l’autosuficiència energètica i el residu zero com a elements centrals.

Nou comentari