MonPlaneta
Pascual posa en marxa 3.000 plaques solars a la seva fàbrica de Gurb
  • CA

L’empresa espanyola de lactis Pascual ha posat en marxa una planta d’autoconsum fotovoltaic a la coberta de la fàbrica que té a Gurb (Osona). Amb 3.000 plaques solars instal·lades per l’empresa EDF Fenice, segons ha informat la lletera a través d’un comunicat, la potència del projecte arriba als 1.409,59kWp.

La instal·lació d’aquesta planta solar d’autoconsum va ser aprovada el 2021 i, a dia d’avui, ja està operativa. Segons s’explica des de Pascual mateix, s’ha volgut comptar amb la tecnologia més avançada a tots els nivells, tant pel que fa a les plaques solars en sí mateixes com en tots els components auxiliars i, també, en el sistema de monitoratge de l’energia generada i consumida.

Un gran estalvi energètic i d’emissions

L’empresa espera que la seva producció total anual sigui d’uns 1.872 MWh, cosa que permetrà consumir directament tota aquesta energia, evitant l’emissió de gairebé 600 tones de diòxid de carboni a l’atmosfera. Segons afirma Pascual, a més, aquestes estimacions podrien acabar resultant en xifres més altes si s’adapta el consum de la planta de Gurb a l’horari del sol.

L’aposta per l’autoconsum fotovoltaic d’aquesta planta s’ha desenvolupat a través de la modalitat anomenada “sense excedents”, que incorpora un dispositiu intel·ligent que regula, de manera instantània, la potència generada per les plaques solars entre els dos punts de connexió i la que es consumeix a tota la planta. L’objectiu final és no haver d’injectar energia a la xarxa elèctrica.

L’empresa compta amb un pla de descarbonització

El CEO d’EDF Fenice, Íñigo Bertrand, ha declarat que el projecte de Pascual és la “ratificació del compromís” de l’empresa per “descarbonitzar les seves activitats”. Per la part que li toca, la d’instal·ladora de plaques solars, des d’EDF Fenice han explciat que és “un orgull” poder acompanyar l’empresa en aquest camí “cap a la neutralitat climàtica per convertir-se en una empresa cada vegada més verda i sostenible”.

Des de Pascual mateix, el seu director d’operacions, Roberto Zapata, explica que la posada en funcionament d’aquest projecte “de gran envergadura”, no només per la mida sinó per la “tecnologia avantguardista” que fa servir, és la prova de “l’aposta per la sostenibilitat i l’ús d’energies verdes” de Pascual com a “pilar fonamental pel futur de la companyia”.

Aquest projecte és la 27a iniciativa energètica que Pascual duu a terme amb EDF Fenice des de l’any 2015, “reafirmant”, així, el seu compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible i la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle. Tots ells formen part del pla estratègic de descarbonització de la companyia que, el 2030, vol haver assolit la neutralitat climàtica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa