MonPlaneta
Nova Zelanda vol que els ramaders paguin pels pets i els rots dels animals
  • CA

El govern de Nova Zelanda proposarà una llei que farà que els ramaders hagin de pagar impostos pels pets i els rots dels seus animals, és a dir, per les seves emissions de metà. La primera ministra del país, Jacinda Ardern, ho va explicar aquest dijous en una roda de premsa, recordant que aquest sector és un contribuent important al canvi climàtic.

Arden va definir aquesta proposta com “una passa endavant important” en la descarbonització de Nova Zelanda i un avenç en el compliment de la seva promesa de posar preu a les emissions de l’agricultura a partir del 2025. Aquest sector, de fet, suposa aproximadament el 50% de les emissions totals del país, amb 10 milions de caps de bestiar boví i 26 milions de caps de bestiar oví emetent el 91% del metà d’origen biològic, un gas que tot i que dura menys a l’atmosfera té un efecte hivernacle unes 80 vegades superior al diòxid de carboni.

La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, en una imatge d'arxiu | Wikimedia Commons
La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, ha impulsat aquest impost per mirar de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle del país | Wikimedia Commons

Una mesura pionera

Amb aquesta mesura, Nova Zelanda seria el primer país a desenvolupar un mecanisme de valorització i reducció de les emissions agrícoles, en una mesura pionera que, a més, sumarà el sector al programa que ja tenen implementat per limitar les emissions de l’economia del país i on l’agricultura i la ramaderia, fins ara, no estaven incloses.

Tot i l’impacte que pot tenir aquest impost en l’economia del sector primari neozelandès, la proposta de l’executiu vol incentivar la reducció d’emissions sense que els costos els perjudiquin. De fet, un comunicat del govern afirma que els diners obtinguts a través seu es reinvertiran en el sector en forma de noves tecnologies, recerca i subvencions per incentivar millores que vagin en direcció a reduir les emissions.

Més notícies
Els humans podríem haver començat a practicar la ramaderia abans del que es creia fins ara | Andrew Moore (CC-BY 4.0)
Els humans vam començar a practicar la ramaderia fa 13.000 anys
Un nou descobriment redefineix el moment en què va començar el Neolític
Vaques alimentant-se a una granja | Domini Públic
Ensenyen les vaques a anar al lavabo per reduir l’impacte ambiental de la ramaderia
Un equip de científics ha completat amb èxit un experiment d'ensinistrament
Emissions de metà en una explotació de gas | Carbon Mapper
Els nivells de metà a l’atmosfera estan pujant més ràpid que mai
Malgrat les promeses dels governs mundials, ha arribat a xifres rècord en una escalada sense precedents
Vaques alimentant-se a una granja | Domini Públic
Un suplement alimentari pot reduir les emissions de metà de les vaques fins a un 30%
Suposaria l'equivalent a retirar de la circulació 300 milions de cotxes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa