MonPlaneta
Les notícies de ciència i medi ambient a Catalunya més llegides de 2021

El nostre país té una flora i una fauna que val la pena de conèixer. A més, també és un indret amb un potencial molt gran per al desenvolupament de la investigació científica i el desenvolupament de tecnologies punteres. Tot plegat ha demostrat, al llarg d’aquest 2021, que és d’un gran interès pels nostres lectors. Dels èxits dels investigadors i creadors catalans fins als reportatges de Martí Boada i Jaume Marlès sobre la natura dels Països Catalans, aquests han estat els articles centrats en el nostre país que han tingut més èxit entre els qui llegeixen ‘Món Planeta’. Un públic a qui donem les gràcies i a qui esperem continuar veient l’any vinent, i que cada dia en siguem més.

Serp d'aigua (Natrix maura), una de les espècies que es troben a Catalunya / Jaume Marlès
Serp d’aigua (Natrix maura), una de les espècies que es troben a Catalunya / Jaume Marlès

1 – Les 11 serps que pots trobar als boscos de Catalunya (dues de verinoses). Són animals fonamentals per a l’ecosistema i sovint víctimes de la fòbia que provoquen en els humans.

Mosca (Musca domestica) vs ravenissa blanca (Diplotaxis erucoides) | Jaume Marlès

2 – Els 10 insectes que ens piquen a Catalunya. Tot el catàleg de bestioles amb ales que ens fan la punyeta però que tenen un motiu per fer-ho.

El robot amb què Hilario Tomé ha guanyat el concurs de DARPA | Cedida
El robot amb què Hilario Tomé ha guanyat el concurs de DARPA | Cedida

3 – Un català guanya el premi de robòtica més prestigiós del món. Hilario Tomé ha vençut en solitari equips de tot el planeta i invertirà el premi en la seva empresa de robots.

Amanita muscaria, un dels bolets tòxics més coneguts / Foto: Martí Boada
Amanita muscaria, un dels bolets tòxics més coneguts / Foto: Martí Boada

4 – Els bolets tòxics dels Països Catalans. Als nostres boscos hi ha un miler d’espècies diferents i cal anar amb molt de compte a l’hora de menjar-ne.

La portada de 'Nature' que destaca la investigació de la UB
La portada de ‘Nature’ que destaca la investigació de la UB

5 – La UB aconsegueix una portada 100% catalana a la revista ‘Nature’. La prestigiosa revista científica obre amb un treball sobre el desxiframent d’un dels grans misteris de l’evolució dels nostres avantpassats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa