MonPlaneta
Microsoft tanca una gran compra de crèdits de carboni capturat de l’aire

El gegant informàtic Microsoft ha tancat una gran operació de compra de crèdits de carboni capturat de l’aire. Segons informa ‘The Verge’, la companyia ha arribat a un acord molt important amb la ‘startup’ californiana CarbonCapture per tal de compensar les emissions derivades de la seva activitat, en la darrera de les accions de l’empresa fundada per Bill Gates per fomentar el creixement de les tecnologies de captura directa de carboni de l’aire, les anomenades DAC.

En el cas de CarbonCapture, estan desenvolupant una gran planta als Estats Units mateix, anomenada Project Bison i que hauria de posar-se en funcionament durant la segona meitat de 2024. Amb una tecnologia desenvolupada per la mateixa empresa, es retira el CO2 de l’atmosfera de manera que es pot emmagatzemar sota terra, fent que deixi de ser un problema per a l’escalfament global.

La seu de Microsoft a Redmond, Estats Units | ViaEmpresa
La seu de Microsoft a Redmond, Estats Units | ViaEmpresa

Microsoft vol ser negativa en carboni i compensar les emissions des de 1975

Amb aquest acord, Microsoft vol apropar-se una mica més al seu objectiu de ser ‘negativa en carboni’ el 2030, és a dir, retirar més CO2 del que genera. A més, el 2050 també vol haver compensat totes les emissions que ha generat des de la seva fundació. Un objectiu enormement ambiciós i per al qual caldran tecnologies de retirada de carboni a una escala que a dia d’avui no existeix. És per això que Microsoft està arribant a acords de compra de crèdits de carboni amb companyies emergents del sector, perquè tenir un client d’aquesta magnitud les impulsi a créixer ràpidament.

Segons CarbonCapture, el seu objectiu és poder retirar unes 10.000 tones de CO2 anuals amb els primers mòduls, els que es posaran en marxa l’any vinent. Amb una forma semblant a la de contenidors de vaixell, col·locats uns damunt dels altres, cadascun d’aquests mòduls pot eliminar un 75% del CO2 de l’aire que passa pel seu interior, generant corrents concentrats d’aquest gas que després seran injectats en aqüífers salins, a més de 3.500 metres de profunditat. L’any 2030, l’empresa espera que la seva capacitat de retirada sigui de 5 milions de tones anuals.

Més notícies
La ciutat d'Olímpia a través del visor de Microsoft | Ministeri de Cultura i Esports de Grècia
Grècia i Microsoft recreen Olímpia en realitat augmentada
El govern hel·lè i l'empresa tecnològica han fet tornar el seu esplendor a una de les ciutats més importants del món antic
Microsoft duplica la seva taxa interna d’emissions per lluitar contra el canvi climàtic
L'empresa farà pagar 15$ a les seves unitats estratègiques de negoci per cada tona de CO2 derivada de la seva activitat. L'objectiu es reduir la petjada de carboni en un 75% l'any 2030.
Els sòls preocupen Bill Gates
"El cofundador de Microsoft reivindica donar la mateixa atenció a les emissions de l’agricultura que les de la producció d’energia, responsables d’un percentatge molt semblant del total"
El canvi climàtic costarà més d’un bilió de dòlars a les empreses més grans del món
Tot i això, les oportunitats per al desenvolupament de nous productes i serveis per reduir l'impacte ambiental podrien superar de molt aquestes pèrdues

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa