MonPlaneta
Més propostes que mai a la Festa de la Ciència de la UB

La Festa de la Ciència de la Universitat de Barcelona enguany arriba a la novena edició i ho fa amb més propostes que mai, amb l’objectiu de dur al gran públic la recerca que es fa a la institució. S’oferiran més tallers que mai, un total de 67, on els investigadors de les disciplines més diverses explicaran de manera entenedora i divulgativa la seva feina. Aquest divendres, dia 12 de maig, hi haurà tallers adreçats més aviat a grups escolars mentre que el dissabte, 13 de maig, se celebrarà la segona jornada, oberta a tots els públics.

Tallers sobre tot tipus d’àmbits de la recerca

Durant aquests dos dies, les persones que visitin l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona hi trobaran tallers sobre temàtiques tan diverses com l’alimentació, l’arqueologia, la biologia, l’astronomia, les neurociències, la geologia, la física, la lingüística, les matemàtiques, la química, la medicina o el dret, entre d’altres.

Alguns fan servir tècniques 3D, com ara un passeig virtual per la Via Làctia; o la realitat virtual, per viatjar al món de les molècules. D’altres tenen trencaclosques i altres activitats pràctiques, també pensades per apropar a la ciutadania la tasca que duen a terme els científics de la universitat i permetre entendre-la d’una manera amena i divertida.

Façana de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona | Europa Press
L’edifici històric de la Universitat de Barcelona acollirà una nova edició de la Festa de la CIència | Europa Press

Rècord de tallers, d’investigadors i d’inscrits

Amb tot plegat, la Festa de la Ciència no només bat el rècord de tallers sinó també de grups de recerca participants, superant els 60 i els 380 investigadors. A més, ja hi ha més de 1.000 persones inscrites als tallers amb grups escolars de divendres i la xifra no para de créixer, mentre que a l’edició anterior en van ser 780.

Des de La UB Divulga, responsables de l’organització, expliquen que molts grups de recerca “no només debuten a la Festa” sinó que a més “és la primera vegada que s’atreveixen a fer divulgació”. Tot un repte per a ells i per als organitzadors per tal d’aconseguir explicar de manera planera una feina que sovint és molt complexa. “Ens preguntem quin és el límit de la Festa de la Ciència de la UB i realment no tenim resposta, la implicació cada cop és més gran”.

La Universitat de Barcelona “es vesteix de gala”

Per la seva banda, la delegada del rector per a la divulgació científica, Gemma Marfany, apunta que de l’11 al 13 de maig, la Universitat de Barcelona “es vesteix de gala” i celebra “la gran quantitat de bons divulgadors que té”. A més de la Festa de la Ciència, “un clàssic imprescindible” de la ciutat, també hi ha la concessió del premis del Claustre de Doctors i del Consell Social a científics que destaquen per la seva implicació en la divulgació científica de qualitat.

Més notícies
Façana de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona | Europa Press
La recerca de la UB es vesteix de festa
La UB celebrarà la VII Festa de la Ciència del 25 al 28 de maig amb un ampli ventall de propostes per a tota la ciutadania
La VI Festa de la Ciència de la UB, a domicili
Tothom que ho vulgui podrà participar-hi a través del portal web i el canal de Youtube de La UB Divulga, on es publicaran una trentena de tallers que els investigadors han enregistrat en vídeo
La recerca de la UB té una cita ineludible aquest divendres a la Festa de la Ciència
S’hi han programat mig centenar d’activitats de tots els àmbits del coneixement per potenciar l’interès per la ciència, fomentar la cultura científica i contribuir a despertar vocacions
[VÍDEO] La Universitat de Barcelona llança la sèrie de divulgació ‘A bord del «Beagle»’
El seu objectiu és donar veu al personal docent i investigador de la UB, que intentaran respondre a qüestions d’actualitat amb rigor però de manera amena i entenedora

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa