MonPlaneta
“Let’s Clean Europe” recull 150kg de residus als Aiguamolls de l’Empordà

Divendres passat, uns 130 alumnes de 4t d’ESO de Castelló d’Empúries, a l’Alt Empordà, van recollir gairebé 150kg de residus en una acció de neteja a la reserva integral de les Llaunes, a la platja de Can Comes de la mateixa localitat. Aquesta acció de conscienciació ambiental va ser una de les que es va dur a terme en el marc de la campanya “Let’s Clean Europe”, que va comptar amb accions similars a les illes Balears i a Occitània.

Evitar llençar residus és el més important

A l’acció també hi va assistir el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural del Govern, Marc Vilahur, qui va afirmar que una acció tan simple com llençar un plàstic “acaba generant una problemàtica més extensa” perquè no només acaba a la sorra sinó que els animals l’ingereixen i acaba present a la cadena tròfica.

Així, “qualsevol residu acaba en un lloc molt idferent d’on s’ha llençat”, ja sigui a la platja, als rius o al mar. Evitar-ne el llançament, doncs, és “molt important per evitar contaminar el nostre medi”, va cloure Vilahur, en un acte on també van ser presents el director del Parc Natural dels Aiguamolls, Sergi Romero, i la responsable de Comunicació de l’Euroregió Mediterrània, Maïna Gautier, entre altres autoritats.

Joves recollint plàstics | ACN
Joves recollint plàstics | ACN

Un programa europeu amb repercussions concretes

“Let’s Clean Europe” és una jornada euroregional de recollida de residus part del programa Netegem Europa. L’objectiu de la segona edició d’aquesta campanya, promoguda per l’Euroregió Pirineus Mediterrània, és conscienciar sobre la contaminació de plàstics dels nostres espais marítims, concretament als més joves de la importància d’una bona gestió d’aquests residus. L’Euroregió Pirineus Mediterrània és una organització de cooperació política entre la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i la Regió Occitània, que vol crear un pol de desenvolupament sostenible basat en la integració social, mediambiental, cultural i econòmica d’aquest territori europeu.

Aquestes accions de neteja, justament, tenen una relació directa amb la jornada internacional «Salvem la Mediterrània» que es va celebrar el passat 29 de setembre a Montpeller, impulsada per l’Euroregió Pirineus Mediterrània. El principal acord d’aquesta trobada transfronterera va ser el de la creació d’un observatori comú per fer front a la contaminació marina pels plàstics, a més de la futura organització d’un fòrum internacional del Mediterrani que inclogui tota la Unió Europea.

Més notícies

Catalunya se suma a ‘Let’s Clean Up Europe!’ amb 300 accions de neteja d’espais naturals

La ciutadania de tota Europa està convidada a recollir i valoritzar residus abandonats al medi durant el mes de maig, en una campanya que, al nostre país, coordina l'Agència de Residus de Catalunya
:  - Mobile
Un voluntari recull residus a la jornada 'Let's Clean Up Europe' de s'Albufereta (Mallorca) | Som Pollença

Recullen més d’una tona de residus en un acte a tres indrets de l’Euroregió Mediterrània

"Let's clean up Europe" va unir més de 200 persones en una recollida de residus simultània a Catalunya, les Illes Balears i Occitània
:  - Mobile

La neteja a les lleres dels rius Mèder i Gurri permet recollir 2.500kg de residus

Uns 120 voluntaris van participar en la iniciativa per pal·liar els efectes del Gloria a Vic
:  - Mobile

Blanes recull 1.500 kg de residus en una jornada de neteja ciutadana

Hi van participar una conquantena de ciutadans, en una nova iniciativa de participació per contribuir a millorar el medi ambient
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa