MonPlaneta
Les dades dels satèl·lits indiquen que els núvols empitjoraran l’escalfament global
  • CA

Després de canviar la manera con s’analitza per satèl·lit la coberta de núvols de la Terra, un article publicat a la revista ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’ afirma que contribuiran a empitjorar encara més l’escalfament global. A més, els resultats també semblen indicar que amb el doble de concentració de CO2 que abans de la Revolució Industrial, és poc probable que la Terra s’escalfi menys de 2ºC i que una estimació realista seria una mitjana superior als 3ºC a no ser que es prenguin mesures dràstiques.

L’incertesa més gran que hi ha actualment a l’hora de predir l’escalfament global és la influència dels núvols, tant ara com en el futur. Depenent de la seva densitat, l’alçada a què es troben, etc., poden empitjorar-lo o frenar-lo. Tenint en compte la situació actual, poder tenir-los en compte amb certa precisió és importantíssim per saber amb claredat a què ens enfrontarem en el futur i prendre les mesures que calguin. És per això que s’ha desenvolupat aquest nou mètode de calcular les observacions dels núvols, la temperatura, la humitat i el vent. Així, es pot estimar com canviaran els núvols a mesura que la Terra s’escalfi i com repercutirà això en el mateix escalfament de la Terra, i es va arribar a la conclusió que hi ha un 97,5% de probabilitats que acabin amplificant l’escalfament global, reflectint menys radiació i empitjorant l’efecte hivernacle. Així, comptant-ho tot, una concentració de CO2 del doble que els nivells preindustrials es traduiria en un escalfament de 3,2ºC.

Aquest estudi suposa un pas molt important per reduir la incertesa dels càlculs sobre el futur de les temperatures i el clima del nostre planeta, i d’ara endavant pot ser molt útil a l’hora d’afrontar un dels problemes més grans que ens esperen durant les properes dècades i segles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa