MonPlaneta
L’Agència de Residus de Catalunya dóna 10 milions en ajuts al porta a porta i a contenidors intel·ligents
  • CA

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha resolt atorgar 10 milions d’euros en ajuts per a incentivar la implantació de sistemes de recollida de residus “eficients”, com el porta a porta i els contenidors intel·ligents. Els ajuts econòmics van destinats tant a municipis com a ens supramunicipals, com consells comarcals. La Generalitat ha finançat aquesta línia mitjançant una convocatòria de Compra Pública d’Innovació (CPI) en matèria de recollida selectiva de residus, un mecanisme destinat a potenciar noves solucions mitjançant la demanda per part del sector públic. Els imports més elevats de les subvencions es destinaran a grans ciutats com Mataró o Manresa.

El director de l’ARC, Isaac Peraire, es va reunir aquest dijous amb l’alcalde de Mataró, David Bote, per abordar el principal projecte finançat per aquesta línia. La subvenció permetrà finançar 3,5 milions, prop del 50% del cost total del projecte presentat, que és de 7,65 milions. La proposta presentada contempla proves pilot amb diverses opcions d’individualització del servei de recollida per determinar quina s’ajusta millor. Peraire va destacar que les grans ciutats, com Mataró, i especialment l’entorn metropolità són “on més s’ha de treballar per assolir xifres”.

Contenidor intel·ligent | AMB
Contenidor intel·ligent | AMB

Després de Mataró, que rebrà 3,5 milions, hi ha Manresa (2 milions) i Manlleu (1,2). Altres ens que rebran ajuts són el el Consell Comarcal de la Conca de Barberà (1,5), la Mancomunitat de Recollida d’Escombraries de l’Urgellet (gairebé un milió), el Consell Comarcal del Baix Camp (gairebé 426.000 euros) i el Consell Comarcal de Gironès (prop de 385.000 euros). La característica important d’aquest ajuts és que permeten finançar el 50% del cost del servei. En el cas del Consell Comarcal del Baix Camp, els ajuts ajudaran a fer front a una complexitat en la recollida de residus com és la forta presència de turisme a les poblacions de Cambrils, Mont-roig del Camp i l’Hospitalet de l’Infant.

D’altra banda, més enllà dels 10 milions d’euros, Peraire també va informar de la propera convocatòria per al foment de la recollida selectiva, corresponent a l’any 2021 i dotada amb 22 milions d’euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa