MonPlaneta
La sostenibilitat creix un 342% a les cerques a internet

La sostenibilitat és un aspecte cada vegada més important en les compres i les formes de consum de les persones arreu del món. A l’estat espanyol, per exemple, les cerces d’aquest terme a internet han crescut un 342% durant els darrers cinc anys, un indici d’un canvi en el consum per incorporar aquest aspecte del consum responsable.

Aquesta dada és la més destacada del I Estudi Veepee-IESE sobre el futur de l’eCommerce a l’Estat, que per bé que no deixa clar si aquest augment de l’interès es converteix efectivament en compra de productes, sí que deixa clar que més del 40% dels usuaris està disposat a pagar més per productes que siguin sostenibles.

Hi ha diverses aplicacions per recuperar el mòbil perdut  | Europa Press
| Europa Press

D’altra banda, l’agència de màrqueting digital EXE també assegura que el comerç electrònic continuarà creixent seguint la tendència de 2021 i que, enguany, augmentarà entre un 30% i un 50%. Una gran diferència, però, és que malgrat l’oferta virtualment il·limitada d’internet, els consumidors estan prenent responsabilitat sobre les seves accions i que, el 2022, hi haurà una “aposta per la sostenibilitat i pel comerç local i de proximitat” molt més acusada.

Pel que fa a les grans plataformes de venda online, que segons l’estudi de Veepee-IESE són les preferides pels consumidors perquè poden trobar moltes marques i productes en un mateix lloc, algunes s’estan avançant a aquesta tendència cap al consum responsable i la sostenibilitat, ja sigui com a aposta de negoci o per un compromís sincer amb la lluita contra el canvi climàtic. És el cas, per exemple d’Amazon, que ha anunciat que en alguns casos prioritzarà la venda de productes reacondicionats i de segona mà per reduir la contaminació i les emissions de CO2.

Així, cada dia és més clar que, per a les empreses, les pràctiques sostenibles no poden ser només una aposta pel medi ambient i la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle sinó que, fins i tot, tindrà un retorn cada dia més gran dels consumidors.

Més notícies
Aparells electrònics

Cinc consells per allargar la vida dels aparells electrònics

Un manteniment correcte permet que durin més temps, estalviar diners i generar menys deixalles
:  - Mobile

La UOC analitzarà el transport compartit a Barcelona per optimitzar-lo

La recerca vol millorar la presa de decisions per estalviar energia i temps i millorar la seguretat
:  - Mobile
Vaques alimentant-se a una granja

Una dieta amb menys carn pot tenir un efecte enorme en el canvi climàtic

Combinada amb la renaturalització d'antics camps de conreu, podria retirar fins a 100.000 milions de tones de CO2 en 80 anys
:  - Mobile
La baixa eficiència energètica de les llars ajuda a que les factures es disparin | Pixabay

Com aïllar casa teva del fred i estalviar més d’un 50% d’energia

Els efectes de l'eficiència energètica en les factures de gas i corrent poden arribar a ser espectaculars
:  - Mobile
Bosc a Itàlia | Fabio Salbitano

Amazon invertirà 20 milions d’euros en projectes europeus en favor del medi ambient

La primera acció serà un programa de reforestació a Itàlia
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa