La cervesera Damm ha aconseguit recuperar 29 tones de llaunes en els darrers cinc anys de campanya de reciclatge. Segons explica en un comunicat, això s’ha aconseguit gràcies a les 400 compactadores que col·loca cada estiu a les platges del litoral mediterrani, que asseguren que l’alumini d’aquests envasos pugui ser reciclat i reutilitzat.

És una mostra, afirmen, de la seva aposta per un model d’economia circular que permeti revaloritzar el cicle de vida de les matèries primeres i els materials. Una aposta que, a més, es fa extensiva a tota la societat mitjançant accions de sensibilització i conscienciació sobre l’ús responsable dels recursos. Damm està adherida al Pacte Mundial de les Nacions Unides i treballa per complir l’ODS 12 d’impuls de models de consum i producció sostenibles. Ho fa a través de programes que promoguin la reducció, reciclatge i reutilització de matèries primeres.

Una iniciativa pionera de 28 anys

Fa 28 anys que l’empresa va engegar aquesta iniciativa pionera per tal de conscienciar i fer pedagogia sobre la importància de reciclar les llaunes d’alumini. Gràcies a la instal·lació de compactadores de platja, aquest projecte ha permès a Damm recollir més de mig milió d’aquests envasos, el reciclatge dels quals permet reduir un volum d’emissions semblant al que emetria un cotxe que estigués en marxa durant més d’un any.

Aquestes màquines permeten als usuaris reciclar les llaunes de manera senzilla. A cadascuna hi caben unes 2.000, que s’acumulen en sacs que permeten tralladar-les fàcilment a la planta de reciclatge. Allà, l’alumini de què estan fetes, que és 100% reciclable, es neteja i es bon per crear làmines aptes pel nou ús i tancant el cicle del material.

Un mètode de conscienciació de la ciutadania

La campanya ha esdevingut un mètode eficaç de conscienciar sobre la necessitat de reciclar i donar una segona vida a les llaunes d’alumini. El procés de producció a partir d’elles redueix en un 95% el consum d’energia i les emissions de diòxid de carboni si es compara amb el que genera la producció d’alumini primari. Juan Antonio López Abadía, Director d’Optimització d’Energia i Medi Ambient de Damm, declara al comunicat que a l’empresa estan “molt orgullosos” que la seva campanya creixi “any rere any” i cada cop més ciutadans s’animin a reciclar les llaunes que consumeixen a platges i voltants.

Més notícies
Recollida de deixalles a la platja del Prat, organitzada per Estrella Damm i la Fundació CRAM | Oriol Alella

Estrella Damm i el CRAM netegen la platja del Prat amb l’ajut de 270 voluntaris

L'acte també va servir per alliberar al mar una tortuga, recuperada després de xocar amb una embarcació
:  - Mobile

Damm rep un reconeixement per la seva gestió sostenible de l’aigua

La companyia cervesera va ser pionera en la indústria en promoure el càlcul de la petjada hídrica
:  - Mobile

Damm obté el certificat de la petjada hídrica de la seva fàbrica del Prat de Llobregat

El càlcul de la petjada hídrica determina la quantitat d'aigua utilitzada en tota la seva cadena de valor per a reduir i optimitzar el seu consum
:  - Mobile

Damm ha reduït un 45% l’energia consumida per hectolitre de cervesa produït en deu anys

La companyia va invertir 6M€ en accions de millora mediambiental durant 2019
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa