MonPlaneta
John Kerry: la cimera COP26 és la “darrera esperança” de la humanitat
  • CA

L’enviat climàtic dels Estats Units a la cimera COP26, John Kerry, afirma que la trobada, que tindrà lloc a Glasgow (Escòcia) aquest proper novembre, és “la darrera esperança del món de donar una resposta” al repte del canvi climàtic. En declaracions a la cadena britànica BBC, Kerry ha afirmat que alguns dels països més importants del món estan duent a terme polítiques “molt perilloses” i que, si no es redueixen prou les emissions de gasos d’efecte hivernacle durant els propers nou anys, no hi haurà manera d’assolir els objectius a llarg termini que s’han proposat els darrers anys, com mantenir l’augment de la temperatura de la Terra en 1,5ºC.

Per aconseguir frenar l’escalfament del planeta, els experts afirmen les emissions globals de carboni haurien de caure un 45% respecte els nivells de 2010 d’aquí al 2030. El fet, però, és que amb excepció d’un petit període de temps durant la pandèmia, han continuat augmentant. Els països més emissors, com la Xina, seran claus en el futur, i és per això que la seva actitud durant la COP26 serà clau. Els Estats Units, per la seva banda, ja han anunciat que pressionaran perquè hi hagi acords urgents i valents després dels quatre anys de l’administració Trump, considerats “irresponsables” per John Kerry.

Una bandera dels Estats Units al costat d'una bandera xinesa | Flickr
Una bandera dels Estats Units al costat d’una bandera xinesa | Flickr

Kerry, de fet, no és un nouvingut en les qüestions relatives al clima, i va jugar el seu paper, com a Secretari d’Estat de Barack Obama, en la signatura de l’Acord de París. Així, a l’entrevista a la BBC, Kerry ha afirmat que “les emissions estan pujant arreu del món, no estan baixant a prou països”, i ha afirmat que la promesa xinesa d’arribar al seu màxim d’emissions el 2030 no és suficient: ·No podrem mantenir l’augment de temperatura de la Terra en 1,5ºC i no podrem arribar a zero emissions el 2050″. És per això que el diplomàtic nord-americà vol que a la COP26 les grans economies del món siguin més ambicioses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa