MonPlaneta
International Wineries for Climate Action acull 12 membres candidats nous
  • CA

International Wineries for Climate Action (IWCA) ha acceptat, en la categoria de membres candidats, dotze cellers d’arreu del món que han adquirit un compromís ferm amb la lluita contra el canvi climàtic i reduir la seva petjada de carboni. Així, els membre d’IWCA arriben a 22, repartits en 7 països de 5 continents i incorporant, per primera vegada, un celler francès.

Des que va ser creada el 2019, IWCA s’ha consolidat com a associació que vol ajudar els seus membres i ampliar el seu impacte, incorporant com a secretaria el Meridian Institute, una consultoria sense afany de lucre experta en processos col·laboratius relacionats amb la sosenibilitat, l’agricultura i la cadena de subministrament. Aquesta consultoria dóna suport en assessorament, comunicació i coordinació i ajuda a dur a bon port els objectius de l’organització.

Representants de Jackson Family Wines i Família Torres reunits a Pacs del Penedès | Família Torres
Representants de Jackson Family Wines i Família Torres reunits a Pacs del Penedès | Família Torres

“Quan Katie Jackson de Jackson Family Wines i jo vam co-fundar IWCA com un grup de treball el febrer del 2019, volíem actuar i anar més enllà de les paraules pel que fa a la urgència del canvi climàtic”, explica Miguel A. Torres, president de Família Torres. “El nostre objectiu és agrupar els cellers més compromesos amb el medi ambient, i desitgem que la nostra iniciativa serveixi d’estímul perquè altres cellers accelerin o comencin els seus programes de reducció d’emissions de carboni. Per això ens complau veure que ara, amb aquestes 12 noves incorporacions, ja som més de 20 cellers de tot el món. Estem convençuts que això tindrà un efecte multiplicador.”        

Els nous membres candidats són:                                                                                         

A to Z Wineworks (Oregón, EEUU): propietat familiar des de la seva fundació el 2002, ofereix vins d’altíssima qualitat amb un gran valor sostenible. Els raïms provenen de vinyes associades repartides per tot l’estat. Com a societat certificada de tipus B, A to Z combina el comerç amb la conscienciació social i mediambiental. El 2020, va reduir l’ús d’energia en la seva sala de tast, de 38 anys d’antiguitat, reconstruïda i amb nou aïllament, substituint tots els seus sistemes CVAA per aconseguir una eficiència més gran.                

Cakebread Cellars (Califòrnia, EEUU):  La història de Cakebread comença amb una família apassionada pel vi i una comunitat d’amics el 1973. El seu compromís amb la sostenibilitat impregna totes les àrees de l’organització. L’agricultura i les tècniques vitivinícoles sostenibles prolonguen la salut de les vinyes i la interacció equilibrada amb la natura circumdant, promovent ecosistemes diversos i equilibrats. El celler utilitza paquets d’electricitat procedents d’energia renovable, captura la calor excedent de les microturbines, i ha instal·lat estacions de càrrega per a vehicles elèctrics.

Plaques solars instal·lades a la teulada d'una granja, en una imatge d'arxiu | ACN
Plaques solars instal·lades a la teulada d’una granja, en una imatge d’arxiu | ACN

Château Troplong Mondot (Bordeus, França): assentada al cim d’un turó es troba la finca més acollidora de Saint-Emilion. Premier Grand Cru Classé de Saint-Emilion, Château Troplong Mondot ofereix una vida plàcida i sostenible, complementada pel bon gust dels seus distingits vins i el seu reconegut xef. Troplong Mondot és una granja dinàmica, una finca vinícola, un terroir divers que s’ha convertit en un ecosistema natural i un retir rural amb experiències personalitzades. Viure en harmonia amb la terra i reduir el seu impacte en el medi ambient configuren l’ànima d’aquesta finca.

Constellation Brands (Fine Wine Portfolio, Califòrnia, EEUU): Està integrada per quatre cellers que produeixen diferents marques, com Robert Mondavi, The Prisoner, To Kalon Wine Company i Schrader, per anomenar-ne algunes. Cadascuna de les seves marques i entitats operatives assumeixen la responsabilitat total en quatre àrees principals, que inclouen 1) protegir el medi ambient mitjançant la promoció de la prevenció de la contaminació, la minimització de residus i l’ús eficient d’aigua i energia; 2) promoure els esforços de conservació d’aigua en associació amb la industria i els socis comunitaris; 3) disminuir la seva dependència de fonts d’energia no renovables per reduir les emissions, i 4) prevenir i reduir els impactes ambientals de la generació, transport i gestió de residus.

Les plaques solars de Família Torres per autoconsum | Torres
Les plaques solars de Família Torres per autoconsum | Torres

Crimson Wine Group (Califòrnia, EEUU): des de la seva fundació el 1991, presenta un portafoli de vins elaborats a partir de vinyes excepcionals de diferents localitzacions de Califòrnia, Oregon i Washington. CWG ha fet de la sostenibilitat un dels seus valors principals des del convenciment que és el què cal fer i que aquests esforços proporcionaran vins de més qualitat i la conservació de les vinyes de la finca per a les futures generacions. El seu Green Team multidisciplinari es reuneix per monitoritzar i millorar les activitats i implementar els últims avenços en pràctiques sostenibles. Sabent que el pes del vidre és el primer contribuent de gasos d’efecte hivernacle a la indústria del vi, CWG va reduir el pes de més del 90% del vidre en els últims dos anys, evitant l’emissió de 300 tones de carboni l’any. A més, és membre del Protocol de Porto, que està compromès en treballar per minimitzar els impactes del canvi climàtic.

Gloria Ferrer (Califòrnia, EEUU): Gloria Ferrer ha produït vins escumosos de classe mundial a Sonoma des del 1986. Arrelada profundament en la història i l’herència de Carneros, el portafoli icònic de Gloria Ferrer mostra vins dominants de Pinot Noir que s’han convertit en sinònim del celler. Actualment, Gloria Ferrer continua el seu compromís amb la comunitat i el medi ambient a través d’un model regeneratiu i les seves pràctiques sostenibles.

Herència Altés (Catalunya): aquest celler familiar de la Terra Alta es dedica a la viticultura orgànica i a l’elaboració de vins frescos i elegants. Treballa amb varietats autòctones, on la garnatxa, ocupa un lloc preferent. Elaboren vins de la forma més natural i respectuosa possible, procurant sempre mantenir l’honestedat i l’elegància varietal. Els esforços per descarbonitzar inclouen generar un 80% de la seva energia a través de plaques solars i plantar milers d’arbres dins i al voltant de les vinyes. Un gran projecte per recuperar la vida silvestre els ha ajudat a promoure la biodiversitat i la salut del sòl a la finca.   

Algunes de les vinyes de Família Torres on s'ha dut a terme l'estudi | Familia Torres
Algunes vinyes Família Torres on s’ha dut a terme l’estudi | Familia Torres

Hunt Country Vineyards (New York, EEUU): viticultors durant set generacions i elaboradors de vins artesanals des del 1981, són una de les famílies fundadores de la regió vitivinícola de Finger Lakes. Continua sent un celler familiar centrat en la gestió de les seves vinyes i del seu negoci com a part d’un sistema complet i pròsper. Produeixen la major part de l’electricitat amb 384 plaques solars, escalfen i refreden amb un sistema geotèrmic mereixedor d’un premi, proporcionen estacions de càrrega VE als seus clients, i se centren en el segrest de carboni del sòl i en les pràctiques sostenibles a la vinya. Hunt Country Vineyards va obtenir el Premi a la Sostenibilitat 2020 de la NY Wine & Grape Foundation.

Medlock Ames (Califòrnia, EEUU): Finca vitivinícola amb vinyes orgàniques del comtat de Sonoma i que es compromet a conrear en harmonia amb la natura per produir vins que representen el terroir diferenciat de Bell Mountain Vineyard. Manté la immensa part del seu territori en el seu estat original per protegir els deu ecosistemes definits que allà es desenvolupen perfectament. També se centra en utilitzar tècniques agrícoles regeneratives per extreure el carboni de l’atmosfera i introduir-lo al sòl on proporciona innombrables beneficis.

Ridge Vineyards (Califòrnia, EEUU): Fa gairebé 60 anys, Ridge va elaborar el seu primer Monte Bella, i dos anys més tard el seu primer Zinfandel. Des d’aleshores, ha defensat l’elaboració de vins d’una mateixa finca, buscant per tota Califòrnia vinyes úniques on el clima, el sòl i la varietat combinen perfectament. Ridge Vineyards és el principal productor de raïm orgànic amb certificació al comtat de Sonoma i en la denominació d’origen de Santa Cruz Mountains amb 379 acres en total de raïm orgànic amb certificació. Totes les vinyes de Ridge al comtat de Sonoma i de Santa Creu Mountains tenen el segell sostenible de Fish Friendly Farming. Les seves plaques fotovoltaiques proporcionen el 75% de les necessitats elèctriques anuals del celler de Lytton Springs. 

Plaques solars a les instal·lacions de Família Torres a El Lloar (Priorat) | Família Torres
Plaques solars a les instal·lacions de Família Torres a El Lloar (Priorat) | Família Torres

Sula Vineyards (Nashik, Índia): Fundada el 1999, en els últims 20 anys, Sula ha crescut i s’ha consolidat com a pionera, innovadora i líder en el sector vitivinícola hindú. Per Sula, la sostenibilitat és el principi rector vital i comercial. S’esforcen en ser responsables de la seva terra, no només perquè és el que cal fer sinó també perquè és la millor manera de fer vins autèntics i distintius. Sula genera gairebé un 70% de l’energia que necessita des d’una planta solar in-situ i ha impulsat la sostenibilitat en l’envàs mitjançant el canvi a ampolles de vidre més lleugeres i en la localització de les cadenes de subministrament.

Yalumba Family Winemakers (Austràlia meridional): Celler pioner en el sector vitivinícola que ja està encapçalat per la sisena generació. Fundat el 1849 per Samuel Smith, s’ha convertit en un productor i distribuïdor de vi a nivell mundial, amb una rica i diversa cartera de marques líders. La família Hill-Smith ha fundat 5 cellers a Austràlia meridional, Tasmània i Nova Zelanda, amb viver de vinyes i boteria propis. Yalumba Family Winemakers ha apostat per la sostenibilitat des dels seus inicis, i generació rere generació s’ha esforçat per enriquir el seu entorn, els seus treballadors i la seva comunitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa