MonPlaneta
Gravity Wave recull més de 163 tones de plàstics del mar el 2022
  • CA

La ‘start-up’ social i mediambiental Gravity Wave ha aconseguit recollir més de 163 tones de xarxes de pesca i altres plàstics dels mars i ports durant aquest 2022. L’empresa, que enguany ha ampliat les seves col·laboracions i ha començat a expandir-se més enllà del mercat de l’estat espanyol, ha informat a través d’un comunicat que tanca l’any sent present a gairebé 100 ports del Mediterrani, una quarantena dels quals no són espanyols.

Una expansió ferma

Aquesta expansió ha dut la ‘start-up’ a sortir de la seva zona inicial, el mar Mediterrani, i arribar a sis ports del Cantàbric i també a l’oceà Atlàntic, començant a treballar al port de Sanlúcar de Barrameda, a Cadis. L’empres, a més, espera continuar creixent i, segons expliquen, “continuen tancant nous ports cada setmana”. Tot un exemple d’èxit d’una idea que va néixer com a projecte d’emprenedoria social amb un impacte positiu al planeta.

Gravity Wave es defineix com un projecte d'emprenedoria social amb impacte mediambiental | Gravity Wave
Gravity Wave es defineix com un projecte d’emprenedoria social amb impacte mediambiental | Gravity Wave

Després de tres anys d’activitat, explica Amaia Rodríguez, CEO i cofundadora de Gravity Wave, han multiplicat per sis el seu impacte i el 2022 han aconseguit 40 clients nous. A més, la seva plantilla també s’ha ampliat i s’espera que, quan s’acabi el 2022, l’equip estigui format per un total de 14 persones.

La fidelitat dels clients, un aspecte clau

Un altre aspecte que a l’empresa consideren clau és el compromís de les empreses que col·laboren amb ells, la fidelització de les quals ha estat “fonamental” per garantir el seu creixement. Segons apunten, el 90% dels clients que van començar a treballar-hi el 2021 hi continuen, entre les quals n’hi ha de tant importants com Bit2me, Iberdrola, Reale o Família Torres, que formen part de les més de 90 empreses que s’han unit al compromís Plastic Free Oceans de Gravity Wave.

Dos submarinistes retirant una xarxa de pesca del fons del mar | Gravity Wave
Dos submarinistes retirant una xarxa de pesca del fons del mar | Gravity Wave

És per tot això que el projecte ha aconseguit traspassar fronteres. D’una banda, ja comercialitzen productes a productes francesos, concretament a la Fira de Decoració de París, on han tingut una gran acollida. De l’altra, també estan iniciant col·laboracions amb empreses portugueses i amb l’asseguradora internacional QBE, que el 2022 ha recollit 1.550 quilos de plàstics del mar que s’han fet servir per elaborar unes lletres que decoren les seves oficines de Madrid.

Mirant el futur amb optimisme

Així doncs, Gravity Wave tanca el 2022 amb unes xifres que considerena “esperançadores” en termes d’impacte ambiental, per bé que reconeix que queda molt camí per a recórrer. Així, com a objectiu per al 2023, volen continuar treballant fins arribar a retirar mil tones de plàstics del mar cada any. A més, conclou Rodríguez, volen “augmentar” la seva presència internacional, “començant pels principals països europeus”, alhora que volen continuar “acompanyant” els seus clients en els nous projectes i compromisos de retirada de plàstic dels mars i oceans.

Més notícies
Recollida de brossa marina a la platja del Serrallo
5 accions per reduir la contaminació a les platges aquest estiu
Cada any entre 220.000 i 630.000 tones de plàstics acaben als mars d'Europa
Fionn Ferreira
Un adolescent irlandès proposa una solució per eliminar els plàstics del mar
El seu projecte d'extracció de microplàstics de l'aigua ha guanyat un premi de 50.000$ de Google i podria ser una oportunitat prometedora per al futur
Reciclatge de residus de plàstic | Plastics Europe
L’ONU demana als governs que treballin contra la contaminació per plàstics
A través d'una resolució, reclama un instrument legalment vinculant per reduir aquests residus
Les xarxes de pesca perdudes són una part enorme de les deixalles que formen l'illa | Mossos d'Esquadra
L’Illa d’Escombraries rep la majoria de les deixalles de molt pocs llocs
Els estris de pesca de cinc regions del món poden suposar una part enorme del plàstic que la forma

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa