MonPlaneta
Google Maps incorpora informació per moure’s de manera més sostenible
  • CA

El transport, tant si és en vehicle terrestre com aeri, són una de les principals fonts de gasos d’efecte hivernacle. És per això que Google, a través dels seus serveis Google Maps i Google Flights, ha incorporat informació i consells per ajudar tothom a que els seus desplaçaments o viatges es facin de la manera més sostenible possible. Així, per exemple a la clàssica “ruta més ràpida” Google Maps hi afegirà la ruta més eficient pel que fa a l’ús de combustible.

Aquesta nova funcionalitat, segons afirma la cadena nord-americana CNN, ha estat possible gràcies a la incorporació de dades del Laboratori Nacional d’Energia Renovable dels Estats Units, que calcula que les rutes sostenibles podrien evitar l’emissió de més d’un milió de tones de carboni cada any, una quantitat equivalent a la retirada de la carretera de 200.000 cotxes de combustió interna. Així doncs, properament, Google Maps indicarà la ruta més eficient en combustible amb una petita fulla de color verd, acompanyada de la informació habitual sobre la durada del viatge i també sobre l’estalvi en combustible que podria suposar.

Foto d'arxiu de cotxes i motos circulant a Barcelona | Europa Press
Cotxes i motos circulant a Barcelona | Europa Press

La companyia, però, no només es vol fixar en els conductors de cotxes sinó que també vol ajudar els ciclistes. Tenint en compte que l’ús de l’opció de ruta en bicicleta ha augmentat un 98% el darrer any, Google els vol ser més útil amb una nova funcionalitat, “navegació lleugera”, que els donarà informació rellevant sobre els seus recorreguts sense obligar-los a pedalar amb el mòbil engegat i a la mà. Així, podran veure la ruta sense haver d’encendre la pantalla ni entrar al mode de navegació punt per punt. També podran veure en temps real el càlcul de temps estimat d’arribada i, fins i tot, informació sobre els canvis d’elevació de la seva ruta. A més de 300 ciutats de tot el món, a més, incloent Barcelona, Google Maps també donarà més informació sobre els serveis de bicicletes i motos compartides, per tal que tothom pugui trobar l’aparcament més proper i saber quants vehicles hi ha disponibles en tot moment.

Bicing

El transport aeri, és clar, també és un dels objectius d’aquests canvis en les funcionalitats per part de Google, i és per això que, en endavant, els usuaris de Google Flights podran saber un càlcul aproximat de la petjada de carboni dels vols que estiguin mirant de comprar, amb dades que varien no només segons la distància sinó també segons l’antiguitat de l’avió que operi aquell vol en concret i també sobre el tipus de seient que es vulgui comprar, ja que els més còmodes i cars ocupen més espai i, per tant, són responsables d’una part més gran del total d’emissions del vol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa