La destil·leria Arbibkie Highland Estat, a Arbroarth (Escòcia), proposa una línia de licors que ha trobat en els pèsols una alternativa sostenible per a la seva producció. La seva gamma Nàdar –que vol dir “natura” en gaèlic– té aquest llegum com a element estrella de la seva proposta “eco-friendly” de ginebra que, en la seva producció, no només no emet diòxid de carboni sinó que, al contrari, en captura.

Tal com explica la CNN a la seva pàgina web, els licors s’elaboren fermentant cereals com ara blat o ordi, que habitualment són cultivats amb fertilitzants sintètics. Fer servir els pèsols, en canvi, permet evitar tant la contaminació del sòl d’aquests fertilitzants com les emissions necessàries per fabricar-los i, encara més, també obre la possibilitat a fer servir les seves restes per fer menjar alt en proteïnes per a bestiar, fent que la producció sigui de residu zero. L’empresa, veient l’interès dels consumidors en productes sostenibles, espera obrir un nou camí per a la indústria.

Ampolles de ginebra i vodka Nàdar | Arbikie Highland Estate

Actualment, els conreus orgànics són només un 1,5% de l’ús del sòl i una part molt petita de la producció d’aliments. En el cas dels llegums, no només no necessiten fertilitzant sinó que poden ser plantats amb altres cultius, enriquint el sòl amb nitrogen i reduint la necessitat de fertilitzants. Això també ajuda, ja que els pèsols, habitualment, ocupen un 112% més d’espai del que caldria per fer la mateixa producció de ginebra amb blat. Ajuntant tots els avantatges, la destil·leria afirma que cada ampolla de ginebra Nàdar ha capturat 1,54kg de CO2 més del que emet.

La gamma Nàdar, a més de ginebra, també inclou vodka i està dirigit al sector de les begudes de luxe, amb un preu aproximat de 52€ per cada ampolla de 70cl.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa