MonPlaneta
Europa mobilitzarà 300.000 milions per impulsar vincles sostenibles

La Comissió Europea i l’Alt Representant de la Unió per a Afers Exteriors i Política de Seguretat han posat en marxa aquest dimecres la Passarel·la Mundial, la nova estratègia comunitària que vol impulsar vincles intel·ligents, nets i segurs en els àmbits digital, energètic i del transport i, a més, reforçar els sistemes de salut, d’educació i de recerca arreu del món. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha declarat que la pandèmia ha palesat “el grau d’interconnexió del món” i que, com a part de la seva recuperació, cal “redissenyar” la manera com el connectem “per construir un futur millor”.

La Passarel·la té com a objectiu fomentar connexions sostenibles i fiables en benefici del planeta i de les persones. Així, vol donar resposta als reptes mundials més importants i urgents, del canvi climàtic i la protecció del medi ambient a la millora de la seguretat sanitària i l’impuls de la competitivitat i de les cadenes mundials de subministraments. L’estratègia volmobilitzar fins a 300.000 milions d’euros en inversions entre 2021 i 2027 per apuntalar una recuperació mundial que sigui duradora i que tingui en compte els interessos i necessitats de la UE i els seus socis.

La presidenta de la Comissio Europea, Ursula von der Leyen | ACN
La presidenta de la Comissio Europea, Ursula von der Leyen | ACN

Von der Leyen ha detallat que el model europeu vol invertir “en infraestructures tant físiques com de servei” i fer “inversions sostenibles” en àmbits tan diversos com el digital, el clima i l’energia, la salut, l’educació i la recerca, i generar “un entorn propici que garanteixi la igualtat d’oportunitats”. Així doncs, les inversions es faran tenint en compte “el respecte de les normes socials i ambientals més exigents” i que estiguin en línia amb els valors i normes de la UE. Així doncs, ha conclòs, la Passarel·la sera “un exemple de com Europa pot forjar connexions més resilients amb la resta del món”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa