La Comissió Europea i l’Alt Representant de la Unió per a Afers Exteriors i Política de Seguretat han posat en marxa aquest dimecres la Passarel·la Mundial, la nova estratègia comunitària que vol impulsar vincles intel·ligents, nets i segurs en els àmbits digital, energètic i del transport i, a més, reforçar els sistemes de salut, d’educació i de recerca arreu del món. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha declarat que la pandèmia ha palesat “el grau d’interconnexió del món” i que, com a part de la seva recuperació, cal “redissenyar” la manera com el connectem “per construir un futur millor”.

La Passarel·la té com a objectiu fomentar connexions sostenibles i fiables en benefici del planeta i de les persones. Així, vol donar resposta als reptes mundials més importants i urgents, del canvi climàtic i la protecció del medi ambient a la millora de la seguretat sanitària i l’impuls de la competitivitat i de les cadenes mundials de subministraments. L’estratègia volmobilitzar fins a 300.000 milions d’euros en inversions entre 2021 i 2027 per apuntalar una recuperació mundial que sigui duradora i que tingui en compte els interessos i necessitats de la UE i els seus socis.

La presidenta de la Comissio Europea, Ursula von der Leyen | ACN
La presidenta de la Comissio Europea, Ursula von der Leyen | ACN

Von der Leyen ha detallat que el model europeu vol invertir “en infraestructures tant físiques com de servei” i fer “inversions sostenibles” en àmbits tan diversos com el digital, el clima i l’energia, la salut, l’educació i la recerca, i generar “un entorn propici que garanteixi la igualtat d’oportunitats”. Així doncs, les inversions es faran tenint en compte “el respecte de les normes socials i ambientals més exigents” i que estiguin en línia amb els valors i normes de la UE. Així doncs, ha conclòs, la Passarel·la sera “un exemple de com Europa pot forjar connexions més resilients amb la resta del món”.

Nou comentari