MonPlaneta
Energia fotovoltaica per als vehicles elèctrics de CLD a la Zona Franca

L’empresa de serveis ambientals de Sorigué, CLD, ha instal·lat una planta fotovoltaica al centre de treball que té a l’Hospitalet de Llobregat per tal d’aconseguir l’autoabastiment de part de la flota de vehicles elèctrics que té a la Zona Franca. Així, el grup empresarial continua amb l’aposta decidida per fer més sostenibles els seus serveis.

94 punts de càrrega

Aquest dimarts, el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, va poder conèixer tots els detalls d’aquesta planta juntament amb Francisco Ullod, director general de ciutat de Sorigué; i Xavier Garcia del Rio, director de CLD. En total la planta té 94 punts de càrrega, destinats a 37 equips de neteja i 57 vehicles lleugers del contracte de recollida de residus i neteja viària de l’oest de Barcelona, és a dir, els districtes de Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi i Les Corts. Té dues pèrgoles principals amb una potència de 335Kwp, que generen una energia anual de 408Mwh, i es basa en la solució de ‘software’ DLM, que permet carregar diversos vehicles alhora de la manera més eficient possible.

Una “gran notícia” per a la Zona Franca

Durant la seva visita, Pere Navarro va destacar que el Consorci de la Zona Franca de Barcelona “continua molt compromès amb l’Agenda 2030 i amb l’aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible a l’àmbit industrial”. En aquest mateix sentit, l’exalcalde de Terrassa va valorar com una “gran notícia” la fotovoltaica impulsada per CLD, ja que “contribueix significativament” a l’estratègia per incrementar l’eficiència energètica de la Zona Franca, “fent servir l’energia verda per a una mobilitat de zero emissions”.

La nova planta fotovoltaica de CLD a la Zona Franca és una passa més cap a la sostenibilitat dels seus serveis de ciutat | CLD
La nova planta fotovoltaica de CLD a la Zona Franca és una passa més cap a la sostenibilitat dels seus serveis de ciutat | CLD

Sorigué continua treballant per a la sostenibilitat

El director de CLD, Xavier Garcia del Rio, va explicar que les instal·lacions s’emmarquen en la “vocació d’empresa innovadora” i en la “cerca de solucions mediambientals sostenibles per als nostres serveis, els nostres clients i, sobretot, per a la nostra ciutat”. Així, i en línia amb la seva estratègia en energies renovables, tot el grup Sorigué continua consolidant la seva aposta per l’autoconsum fotovoltaic, tant com a àrea de negoci com a les seves instal·lacions.

Des de fa més de cinc anys, Sorigué duu a terme la instal·lació de plaques solars, principalment en edificis d’habitatges, oficines i indústries i, el darrer any, a estacions depuradores d’aigua (EDAR). Gràcies a aquesta aposta per l’energia neta, el grup reforça el seu compromís per oferir serveis a la ciutat cada cop més sostenibles. L’ampliació de la flota de vehicles elèctrics i la instal·lació d’aquesta planta fotovoltaica contribuïrà a reduir la generació de gasos contaminants i d’efecte hivernacle per assolir l’objectiu de zero emissions en els seus serveis de neteja viària a la ciutat de Barcelona.

Més notícies
Instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l'Escola Jaume Balmes de Corbera de Llobregat | AMB
“Salt d’escala” de l’energia fotovoltaica a la metròpoli de Barcelona
L'AMB prepara grans inversions perquè tots els ajuntaments siguin neutres en carboni el 2030
Vehicles circulen per la C-32, amb les cabines de l'antic peatge en desús, al fons | ACN
Les ‘platges’ dels antics peatges de la C-32 i la C-33 seran plantes fotovoltaiques
S'han alliberat 11 hectàrees amb capacitat de generar 20.000 MWh d'energia anuals
La coberta de plaques fotovoltaiques a una empresa de Sallent | ACN
Instal·len a Sallent la fotovoltaica sobre coberta industrial més gran de Catalunya
La producció anual prevista equival al consum de gairebé 700 llars
Ple del Parlament Europeu | Wikimedia Commons
Brussel·les aprova posar fi a la venda de vehicles de combustió el 2035
La mesura afectarà els vehicles nous i pot ser una de les lleis més potents en aquest aspecte

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa