MonPlaneta
Endesa abandonarà el gas el 2040, deu anys abans del previst
  • CA

La companyia energètica Endesa abandonarà el negoci del gas l’any 2040, una dècada abans del que havia previst al seu anterior pla estratègic. Ho ha anunciat el seu màxim accionista, la italiana Enel, que té el 70% de les accions de l’empresa. En paral·lel, el grup també s’ha compromès a abandonar la generació d’electricitat amb la combustió de carbó a partir del 2027. En un comunicat, Enel ha informat que invertirà 210.000 milions d’euros fins el 2030 per assolir les emissions zero el 2040. D’aquests, 170.000 provindran directament del grup Enel –un 6% més que al darrer pla estratègic-, mentre els 40.000 milions restants provindran d’empreses terceres.

Energica eòlica | Pikist
Energica eòlica | Pikist

Bona part de la inversió es concentrarà a l’estat espanyol, Itàlia, Romania, el Regne Unit, Brazil, Xile, Colòmbia i Perú, on l’empresa té “una presència rellevant”. En aquests estats, invertiran uns 70.000 milions d’euros per augmentar la seva capacitat de generació procedent de fons renovables i 70.000 milions més per reforçar la seva infraestructura i la xarxa elèctrica. A través d’aquestes inversions, Enel preveu triplicar la seva potència d’energia renovable l’any 2030, fins als 154 GW, així com incrementar en 12 milions els seus clients. D’altra banda, la companyia calcula que la venda d’energia elèctrica creixerà un 30%, centrant part del seu negoci en la mobilitat i l’emmagatzematge. Pel que fa als resultats, la multinacional italiana calcula que el benefici brut d’explotació creixerà un 12% fins al 2024. En el que toca al dividend, Enel preveu que s’incrementi un 13% entre 2021 i 2024, fins als 0,43 euros per acció.

Segons el conseller delegat, Francesco Starace, el nou pla és “essencial per fer el pas endavant i passar de la dècada del descobriment de les renovables a la dècada de l’electrificació”. “La nostra voluntat és accelerar el creixement de tots els negocis i aportar valor al consumidor, un valor que es tradueix en la reducció del seu consum d’energia mentre creix la demanda”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa