MonPlaneta
Una empresa catalana de bosses de pell reciclada desembarca als EUA

L’empresa catalana Soruka, del petit poble de Verdú (l’Urgell), ha desembarcat als Estats Units amb les seves bosses de mà elaborades amb pell reciclada. Així, la seva aposta per l’economia circular i la sostenibilitat serà present a 1.300 punts de venda als cinquanta estats del país, després d’arribar a acords amb més de 100 representants.

Accessoris de moda amb pell sobrant

Soruka es dedica a produir, distribuir i vendre bosses de mà, carteres i accessoris artesanals elaborats amb estocs de pell sobrant, de manera que li donen una segona vida i eviten que acabi sent llençada a l’abocador. Durant el darrer anys, aquesta empresa catalana ha venut unes 60.000 bosses de mà als Estats Units, mercat al qual va entrar gràcies a l’ajuda d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat, a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Miami (Florida).

A través d’una nota de premsa, la responsable de comunicació de Soruka, Cristina Bosch, destaca la circularitat com a principal valor de l’empresa. “El nostre objectiu és reduir l’impacte mediambiental de la ‘fast fashion'”, explica, “evitar que tots aquests retalls de pell acabin als abocadors i crear peces que es puguin utilitzar”. A més, la particularitat dels productes és “el poc estoc” que poden fer i que “no hi ha dues peces iguals”, remarca.

A més de ser un exemple d'economia circular, els productes de Soruka sempre són únics | Soruka
A més de ser un exemple d’economia circular, els productes de Soruka sempre són únics | Soruka

Una història d’èxit

A dia d’avui Soruka té una botiga física a Barcelona i exporta els seus productes a través de distribuïdors al Regne Unit, França, Itàlia, Alemanya, Bèlgica, els Països Baixos, Àustria i Dinamarca. L’entrada als Estats Units, diu Bosch, ha estat “un gran pas” perquè el seu mercat “té un potencial infinit”.

Davant la bona rebuda, de fet, l’empresa ha vist l’oportunitat d’enfocar el negoci directament al consumidor, i per això es volen potenciar en canals digitals com ara les botigues online. Una història d’èxit per a una petita empresa nascuda el gener de 2016 i que, amb un equip de 17 persones, ven el 85% dels seus productes a l’exterior.

Més notícies
Plàstics | Pixabay

Circularitzar la indústria del plàstic, un repte tan enorme com urgent

Un estudi n'analitza la producció global, el cicle de vida i l'impacte mediambiental de tot el procés
:  - Mobile
Deixalles electròniques

Economia circular per a les deixalles electròniques, un gran repte de futur

Un estudi elabora un marc de treball per entendre les tries a l'hora de processar aquests productes i evitar el frau
:  - Mobile

L’IRTA i la Diputació de Girona impulsen la recerca en sostenibilitat i economia circular

Es treballarà en un pla estratègic per minimitzar l’impacte ambiental de les explotacions agrícoles i ramaderes
:  - Mobile

La Fundació Ellen MacArthur destaca la feina del Govern en economia circular i reducció de plàstics

El primer informe de progrés sobre els costos ambientals i econòmics de la contaminació per plàstics que publica la fundació exposa les iniciatives de Catalunya amb les de 200 empreses i governs de tot el món
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa