MonPlaneta
El canvi climàtic pot estar matant centenars de pingüins a Nova Zelanda
  • CA

L’aparició de centenars de pingüins blaus morts a les platges del nord de Nova Zelanda, que va començar fa unes setmanes, està causant una gran preocupació entre els ecologistes, que creuen que el canvi climàtic els està matant.

Aquesta espècie nativa de l’illa, la més petita de tota la família dels pingüins, es considera en risc a causa de diverses amenaces, com ara els gossos, les fures, els atropellaments i la destrucció dels seus hàbitats per urbanitzar les costes, però ara, a més, l’escalfament global els podria estar fent morir d’inanició, segons els informes del govern neozelandès que, a més, calculen que els ocells que han aparegut morts són entre 200 i 500.

Els pingüins blaus podrien estar en perill a causa de l'escalfament global | Josh Mire
Els pingüins blaus podrien estar en perill a causa de l’escalfament global | Josh Mire

Una onada de calor a Novea Zelanda

Justament, durant els darrers mesos, una onada de calor a les aigües del nord del país, juntament amb les condicions climàtiques habituals, han resultat en una combinació que està dificultant molt que aquests animals trobin els peixos que necessiten per alimentar-se, com ara anxoves i sardines. Normalment les cacen submergint-se fins a 30 metres de profunditat però ara, amb l’aigua més calenta els peixos són més avall, massa com perquè hi puguin arribar.

No obstant això, alguns experts recorden que no és la primera vegada que es produeix un episodi com aquest i que, de fet, durant el anys 70, 80 i 90 se n’havien produit de molt pitjors, que havien acabat amb la mort de fins a 5.000 pingüins. Això, juntament amb el fet que només s’estan produint morts a l’illa nord de Nova Zelanda, i no a la del sud, fa que les autoritats del país ho considerin part d’un cicle natural que succeeix de tant en tant, per bé que admeten que el canvi climàtic ho podria estar empitjorant.

Els pingüins blaus, de fet, estan preparats per sobreviure en aigües relativament més càlides de les que es considerarien òptimes però, en aquest cas, les temperatures potser s’han enfilat una mica massa. El problema, és clar, és que situacions com aquesta seran cada vegada més habituals i, per tant, la mortalitat d’aquests animals podria anar augmentant lentament, any rere any, onada de calor rere onada de calor.

Més notícies
Pingüins del Cap | Pixabay
Un eixam d’abelles mata una seixantena de pingüins en perill d’extinció
S'estan investigant les causes d'aquests accident, que es considera un fet extraordinàriament rar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa