MonPlaneta
Dinamarca es compromet a eliminar les emissions dels vols domèstics

El govern de Dinamarca ha anunciat la seva intenció de fer que el 2030 els vols domèstics a l’interiors del país siguin lliures d’emissions de gasos d’efecte hivernacle. Durant el seu discurs d’Any Nou, la primera ministra Mette Frederiksen va expressar els seus plans en aquest sentit, tot i que també va reconèixer que no és una tasca fàcil i que les solucions encara no es poden implementar.

Així, Dinamarca se suma a les accions anunciades per altres països com Suècia i França, i continua el seu camí per complir l’objectiu de reduir en un 70% les seves emissions totals de 2030 respecte les de 1990. Al seu discurs, Frederiksen va recordar que “altres països del món són massa lents” i que, davant d’això, el seu país “ha de prendre la iniciativa i posar el llistó encara més alt”.

Pel que fa a les maneres d’aconseguir aquest objectiu, la primera ministra danesa va reconèixer que serà difícil però es va mostrar confiada en els investigadors i les empreses que treballen a fons per trobar solucions i reduir les emissions d’aquesta indústria. De fet, per exemple, Airbus ha anunciat que vol desenvolupar avions d’hidrogen que podrien començar a volar el 2035, tot i que és una mica massa tard pels plans de Dinamarca.

Pel que fa a altres països, Suècia ha anunciat un objectiu igual que el del govern danès però, a més, també vol que els vols internacionals també siguin lliures d’emissions el 2045. A més, també ha anunciat que augmentarà els impostos que pagaran els avions que contaminen més. Pel que fa a França, ha optat per una altra opció: prohibir els vols domèstics que es puguin fer en un viatge de menys de dues hores i mitja d’avió.

Avió a l'aeroport de Barajas  | ACN
Avió a l’aeroport de Barajas | ACN

En qualsevol cas, sembla que alguns països estan començant a abordar el problema de les emissions més enllà del transport per carretera per reduir-les de manera global. En aquests casos, però, no està clar que algunes solucions arribin a temps.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa