MonPlaneta
Cotilló Sense Plàstic, un projecte català per a un Cap d’Any sostenible

L’Estudi Creatiu i de Disseny impulsat per la cooperativa El Far i la Fundació Topromi (Fundació Catalunya La Pedrera) són els responsables d’una iniciativa ambiental i social alhora per a aquest Cap d’Any: el Cotilló Sense Plàstic. Produït a les instal·lacions de Topromi, no només redueix les emissions derivades d’aquesta celebració sinó que, a més, afavoreix la inserció laboral de persones amb diversitat funcional.

Les impulsores d’aquesta iniciativa són sis dones que formen part del projecte Circulars d’economia social i cooperativa, que promou el consum conscient amb l’objectiu de construir municipis més sostenibles que millorin la vida de les persones.

Creat amb la intenció de fomentar un consum conscient, respectuós amb el medi ambient i responsable envers el canvi climàtic, el cotilló consisteix en una bossa de paper amb elements de cartró i paper com ara collarets de paper de seda, barrets festius, elements per muntar un photocall, unes ulleres i un aplaudidor. A més, el Cotilló Sense Plàstic està pensat perquè es pugui guardar i reutilitzar cada any, com amb tants altres elements típics de les festes de Nadal.

El Cotilló Sense Plàstic | Circulars
El Cotilló Sense Plàstic | Circulars

Gràcies a la dinamització dels tallers creatius, s’ha aconseguit unir les capacitats i talents de diverses persones per crear els diversos elements mitjançant el treball compartit. Així, el disseny està fet des d’una òptica social i participativa, a més de sostenible, i permet que es construeixin equips de treball diversos i plurals que donen resultats més consensuats.

A més dels materials emprats en sí, el cotilló ha estat elaborat a les instal·lacions de la Fundació Topromi, a La Canonja, cosa que redueix les emissions del seu transport fins al punt de venda o ús. Com que està fet de paper, a més, no només és reutilitzable sinó que, si s’acaba trencant per l’ús, es pot llençar al contenidor de paper per tal de ser reciclat.

El Cotilló Sense Plàstic es pot adquirir en diferents comerços locals o reservar-lo sota comanda al web www.dignidart.com fins el 27 de desembre o fins exhaurir existències.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa