MonPlaneta
Comencen els preparatius pel 3r Fòrum d’Ecoturisme Natura i Sostenibilitat
  • CA

El Pla d’Urgell s’està preparant per al 3r Fòrum d’Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat a Catalunya (ENS), que tindrà lloc el 6 i 7 d’abril del 2022. És la trobada de referència dels professionals de l’ecoturisme el nostre país i s’espera l’assistència d’unes 200 persones del sector. El Pla d’Urgell aprofitarà el fòrum per mostrar el seu potencial turístic al voltant del turisme de natura, amb l’estany d’Ivars i Vila-sana com un dels principals reclams. Alhora, la comarca també vol ensenyar les possibilitats del turisme eqüestre, amb l’oferta educativa que ofereix l’Institut Mollerussa, per formar professionals de l’hípica i el maneig de cavalls.

A la comarca fa temps que es preparen. Volen aprofitar-lo per ensenyar als professionals del turisme de natura el seu potencial, amb molts atractius com ara els canals d’Urgell. Per això s’ha editat la guia ‘Camins d’Aigua’, que recull rutes i itineraris a l’estany o als canals d’Urgell. L’orografia plana de la zona facilita descobrir-la a peu o amb BTT. Però això no és tot: el Pla d’Urgell també té una àmplia oferta cultural, gastronòmica i d’allotjament.

El camí que voreja l'estany d'Ivars i Vila-sana | ACN
El camí que voreja l’estany d’Ivars i Vila-sana | ACN

La trobada l’impulsa la Direcció General de Turisme de la Generalitat a través de la Taula d’Ecoturisme, formada per experts i representants dels sectors públic i privat. L’edició 2022 compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, del Consell Comarcal del Pla d’Urgell i dels ajuntaments, així com amb la implicació del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell, el Museu de Vestits de Paper i l’Associació Leader de Ponent, entre altres.

El Consell del Pla d’Urgell va presentar la candidatura perquè la comarca acollís la pròxima edició. El seu president, Rafel Panadés, destaca en declaracions a l’ACN la importància de crear una mesa de treball amb tècnics, professionals, representants polítics i d’empreses. “La voluntat és que el territori es cregui allò de què disposem i allò què hem de vendre perquè molts cops pensem en nosaltres mateixos i no ens adonem del tresor que tenim i de l’important que pot ser per aquells professionals que visitin el territori i se n’emportin el millor que tenim”, assenyala. En aquest sentit, diu que cal preparar-ho tot per mostrar la riquesa, els recursos i el potencial turístic de la comarca.

Alumnes del cicle formatiu d'activitats eqüestres de l'Institut Mollerussa aprenent a muntar a cavall | ACN
Alumnes del cicle formatiu d’activitats eqüestres de l’Institut Mollerussa aprenent a muntar a cavall | ACN

El Pla d’Urgell també vol potenciar el turisme eqüestre i aprofitar les possibilitats que té per atreure visitants. Destaca l’oferta formativa de l’Institut Mollerussa entorn a l’equitació i al maneig de cavalls, formant professionals. El director del centre, Antoni Reig, explica que el turisme eqüestre “està creixent” i, malgrat que a Catalunya encara no té la importància que té en altres països, “en el futur ha de ser un vector econòmic important”. “És un tema que s’ha d’explotar i hi ha molt camp per recórrer”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa