MonPlaneta
Caprabo i Humana recuperen més de 36 tones de roba usada durant el primer semestre de 2021

Caprabo i Humana Fundación Pueblo para Pueblo han recuperat més de 36 tones de roba usada durant el primer semestre de 2021, segons han compartit la cadena de supermercats i la fundació en un comunicat conjunt.

Els contenidors d’Humana, organització que promou la protecció del medi ambient a través de la reutilització tèxtil, estan disponibles en supermercats de Caprabo, així com a la seva seu central per recollir roba, calçat, complements i tèxtil de la llar.

Les tones recollides en aquests contenidors el primer semestre de l’any equivalen a 165.700 peces, que seran reutilitzades o reciclades, allargant així el seu cicle de vida útil; a més, la reutilització i el reciclatge del tèxtil recuperat a les botigues de Caprabo suposa un estalvi de 116 tones de C02 no emeses a l’atmosfera.

“El compromís dels clients de Caprabo amb la cura del medi ambient i la confiança que dipositen en el model de gestió del residu com a eina sostenible. Gràcies a ells ajudem el planeta i compensem les emissions de C02, alhora que contribuïm a donar-li una segona vida als residus tèxtils”, ha explicat la membre de l’equip de Responsabilitat Social Corporativa de Caprabo, Cristina Madrilley.

Per la seva banda, la responsable de l’àrea de Recollida d’Humana a Catalunya, Àgata Soler-Roig, ha dit que “les peces que es recuperen són un actiu que, gestionat acuradament, esdevé motor d’ocupació i generador de fons per a la cooperació a el desenvolupament en l’hemisferi sud i de suport local al nostre país”. “Quan aprofitem al màxim el residu tèxtil donant-li una segona vida, convertim aquest residu en un recurs i li donem una finalitat social”, ha afegit.

Economia circular

La roba usada dipositada en aquests contenidors es reutilitza en un 54%; el 37,5% es troba en un estat que no permet la reutilització, per la qual cosa es ven a empreses de reciclatge perquè elaborin altres productes com mantes, aïllants o draps per a la indústria de l’automoció.

L’1,5% són residus impropis (plàstics i cartrons, entre d’altres) que es posen en mans dels gestors autoritzats corresponents, mentre que el 7% restant no es pot utilitzar, reciclar ni valoritzar energèticament, de manera que s’envia a un centre de tractament de residus.

Caprabo i Humana col·laboren des de fa gairebé dues dècades en la recollida de roba usada en els supermercats de la companyia; a més, Humana també col·labora en les activitats que Caprabo organitza anualment en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa