Fer que la nostra presència al planeta tingui l’impacte més baix possible és una feina de tots. No obstant això, arreu del món hi ha equips de científics treballant intensament per aconseguir millores, de la més petita a la més gran, en aquest aspecte. De la reducció de la carn en l’alimentació als pesticides o, fins i tot, la generació d’electricitat amb plantes, a ‘Món Planeta’ volem recordar alguns dels articles més rellevants, interessants o curiosos en aquest sentit que hem publicat al llarg d’aquest 2021 que ara és a punt d’acabar-se.

1 – Un dels insecticides naturals més antics continua allunyant els mosquits. Un receptor olfactiu els empeny a allunyar-se del piretre, una planta emprada durant segles. Això podria ser molt útil per desenvolupar repel·lents naturals d’ampli espectre i salvar milers de vides.

2 – Obre la primera fàbrica de carn cultivada, amb capacitat per a 5.000 hamburgueses diàries. Future Meat ha estat inaugurada a Israel i vol ser una passa de gegant en la producció de carn sense matar animals.

3 – Petits canvis a la dieta que podrien fer la teva vida més sana i sostenible. Un estudi publicat a la revista ‘Nature Food’ avalua més de 5.800 aliments pel seu impacte en la salut humana i també en el medi ambient.

4 – La longevitat dels cotxes també ajuda a reduir-ne les emissions. Aprofitar al màxim els cotxes eficients actuals pot ajudar més a reduir les emissions que canviar-los per elèctrics.

5 – La investigadora que mira de generar electricitat amb flors i fruites. La prestigiosa revista ‘Nature’ ha dedicat un espai a María Fernanda Cerdá, que treballa en l’elaboració de plaques solars a partir de plantes autòctones.