MonPlaneta
Apple es compromet a fer servir més metalls reciclats als seus aparells

Apple ha anunciat el seu compromís d’augmentar l’ús de metalls reciclats als aparells electrònics que fabrica, segons informa ‘The Verge’. Una promesa que arriba després d’anys en què l’empresa, com la resta del seu sector, ha estat denunciat no només per la quantitat de metalls escassos que obté sinó també pels mètodes i les condicions de treball amb què s’extreuen.

Cobalt, estany, or i terres rares reciclades

El compromís d’Apple consisteix a fer servir un 100% de cobalt reciclat en la producció de bateries el 2025. A més, els imants dels seus aparells també contindran terres rares d’origen reciclat i, pel que fa als circuits impresos, també es farà amb estany i or reciclats. L’empresa afirma que treballa amb un laboratori dels Estats Units per trobar maneres de reutilitzar més materials.

Així, des de 2018, el seu robot Daisy, que recicla iPhones, ha recuperat uns 11.000 quilos de cobalt a més d’altes terres rares que, si no, s’haurien perdut i haurien acabat llençades. A més, Apple afirma que l’any passat un 25% de tot el cobalt que va fer servir ja era d’origen reciclat i que, pel que fa a l’estany, la xifra arriba al 38%. Per bé que no ha donat dades sobre l’or, també ha explicat que ha augmentat l’ús de metall reciclat, fent-lo servir a més productes que fins aleshores.

Les deixalles electròniques són un problema cada cop més important | Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0
Les deixalles electròniques són un problema cada cop més important | Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0

Les deixalles electròniques són un problema cada cop més gran

Aquests moviment són molt importants perquè les deixalles electròniques són un problema cada cop més important arreu del món i el seu reciclatge, juntament amb una durabilitat més alta dels aparells i més facilitats per reparar-los per a ús propi o per a donar-los una segona vida, és importantíssim per lluitar contra aquesta amenaça creixent.

D’altra banda, les condicions de treball de les persones que extreuen metalls com el cobalt a les mines d’alguns països pobres, molts dels quals són infants, també han generat crítiques contra la indústria que fa servir aquests materials.

Més notícies
Òxids de terres rares | Wikimedia Commons

Descobert a Suècia el dipòsit de terres rares més gran d’Europa

Aquest materials són importantíssims per a l'economia del futur i actualment s'importen de la Xina
:  - Mobile
Mina a la República Democràtica del Congo, el principal productor de cobalt del món | Fairphone

La revolució verda demanarà un gran augment de l’activitat minera

El volum actual d'extracció d'alguns materials claus no és suficient per a cobrir les necessitats d'una l'economia del futur amb zero emissions
:  - Mobile
Kjersti Dahle, directora de Tecnologia, Anàlisi i Coexistència de l'NPD

Noruega descobreix una quantitat enorme de metalls, minerals i terres rares

Els materials, que van del coure al cobalt o el ceri, es troben al fons del mar
:  - Mobile

L’efecte de la victòria dels talibans en el futur de l’economia verda i la transició ecològica

El país té, entre d'altres, unes de les reserves de liti més grans del planeta, un element essencial per a les bateries elèctriques
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa