MonPlaneta
Editen 600 fulls contra el parc eòlic marí per repartir entre turistes a la Costa Brava

La plataforma ‘Stop al macroparc eòlic marí de la Costa Brava Nord’ i el fòrum l’Escala-Empúries han editat 600 fulls informatius per repartir entre els turistes per denunciar les conseqüències que podria comportar la construcció d’aquesta infraestructura projectada al cap de Creus (Alt Empordà). Els fulls informatius són en català i castellà, però també se n’han preparat en anglès i alemany. La plataforma els ha començat a repartir per les botigues, bars i restaurants de l’Escala (Alt Empordà). La plataforma també en distribueix a les platges del municipi, el club nàutic, les segones residències i altres punts turístics. L’objectiu és difondre l’impacte que podria generar el parc eòlic a la biodiversitat, el paisatge i l’economia.

Es preveu que al llarg de les properes setmanes també es vagin repartint en d’altres poblacions de la Costa Brava per mostrar el rebuig del territori al macroparc eòlic. Els responsables de la campanya afirmen que és important donar a conèixer aquestes conseqüències als visitants perquè els turistes venen “perquè valoren els recursos naturals” que hi ha a la zona nord de la Costa Brava. Però més enllà de les conseqüències negatives, els impulsors també incideixen en què volen informar als visitants de totes les alternatives que hi ha per fer “una transició energètica més sostenible i respectuosa amb l’entorn”.

Una voluntària donant un full informatiu contrari al parc eòlic marí del Cap de Creus | ACN
Una voluntària donant un full informatiu contrari al parc eòlic marí del Cap de Creus | ACN

La plataforma ‘Stop al macroparc eòlic marí de la Costa Brava Nord’ continua sumant adhesions i en aquests moments ja compta amb el suport d’una trentena d’entitats de diversos àmbits: el turisme, la nàutica, el submarinisme, i l’esport (que apleguen 1.800 empreses que donen feina a més de 12.000 treballadors); confraries de pescadors, entitats ecologistes, professionals liberals i diversos partits polítics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa