MonPlaneta
Caves Torelló aconsegueix gravar una guineu a la seva finca

A les Caves Torelló a Sant Sadurní d’Anoia fa 20 anys que treballen la terra amb pràctiques respectuoses amb el medi ambient. Un procés que va culminar fa prop de 3 anys amb la certificació oficial que permet que els seus vins siguin ja ecològics.

Una ecologia que viuen com un tot. Tenen clar que l’equilibri de l’ecosistema és bo pels vins que faran però també pel planeta i és per això que han començat una observació de la fauna de la finca, el que ha permès fotografiar i enregistrar una guineu, per exemple, i d’altres espècies que també constribueixen a aquest equilibri.

A la finca de la família, Can Martí, de 135 Ha hi ha 80 Ha de vinya, però també hi ha bosc, està a tocar del riu Anoia i tot i que tenien clar que la fauna era abundant, fins fa poc aquesta no s’havia analitzat al detall. Ara han descobert que hi ha com a mínim 3 guineus, fagines, genetes i toixons, a més de rèptils, conills ratolins i insectes diversos que contribueixen a fer l’entorn més ric.

Per Toni de la Rosa Torelló, un dels directors de les caves, “aquest és un indicador de la bona salut de la finca, i ens fa molta il·lusió comprovar que hi ha tots aquests animals perquè això també constribueix a la bona salut del Penedès i suposa un benefici global”.

I afegia que per ells és molt important que aquesta biodiversitat sigui rica perquè tota la cadena alimentària estigui equilibrada i cada una de les espècies faci la seva funció.

Per donar a conèixer aquesta riquesa, a Caves Torelló organitzen visites en les que el turisme del vi es combina amb el turisme de natura amb la possibilitat d’observar alguns d’aquests animals o les seves petjades.

Podeu veure altres de les espècies de la finca en aquesta fotogaleria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa