MonPlaneta
Protecció Civil demana extremar la precaució els propers dies pel temporal “Glòria”
Dimarts passat per aigua a Terrassa | Cristóbal

!--akiadsense-->

Protecció Civil demana especial prudència davant l’arribada del fort temporal de vent, neu, pluja i onatge molt important que afecta Catalunya des de diumenge i que continuarà fins dijous al matí. De la previsió meteorològica cal destacar la possibilitat que dilluns a primera hora nevi a molt baixa cota a les comarques del litoral i prelitoral, especialment a les comarques del nord-est, tot i que no s’esperen gruixos importants. A partir del migdia la cota de neu pujarà però s’intensificarà la nevada amb gruixos acumulats molt importants fins dimarts, especialment en comarques de Catalunya Central i l’interior de Girona. A les Terres de l’Ebre la nevada iniciada diumenge als Ports es mantindrà tot dilluns.

Més endavant, es preveu pluja sostinguda que pot acumular al voltant de 100 l/m2 en 24 hores tant dimarts com dimecres, que pot implicar una acumulació superior als 200 l/m2 en 48 hores en tot l’episodi al nord-est, amb crescudes de cabals dels rius de tot el litoral i prelitoral en general. També hi ha un fort temporal marítim amb onades que poden superar els 5m tocant la sorra i que poden arribar fins i tot a 7m. A més, dilluns hi haurà temporal de vent important, molt fort i sostingut, especialment a la franja litoral i prelitoral, sobretot a les comarques de l’àrea metropolitana de Barcelona.

L’episodi viurà l’acumulació de diversos fenòmens adversos, segons ha previst el Servei Meteorològic de Catalunya a la reunió del Comitè Tècnic dels plans NEUCAT, VENTCAT i INUNCAT, que Protecció Civil va activar diumenge per les nevades, fortes ventades, acumulació de pluja durant dies i fort onatge previstos. Aquest front s’emmarca en el fenomen meteorològic advers anomenat Glòria que afecta part de l’Estat, especialment la franja mediterrània i les Illes Balears.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa