| Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Les pluges molt intenses que han afectat la ciutat de Barcelona i l’àrea propera aquest dimarts al matí han afectat les línies fèrries i rodades de la capital catalana, causant talls i problemes diversos a la Ronda Litoral i a les línies 1, 2 i 3 del Metro. La sortida 21 de la Ronda Litoral en sentit Besòs s’ha hagut de tallar per inundació, amb alguns cotxes afectats, i les tasques d’arrossegament que han hagut de fer els Bombers de Barcelona han estat una de les més de 30 sortides que han hagut de fer, la majoria de les quals tenien a veure amb inundacions de baixos i amb algunes intervencions a espais públics per acumulació d’aigua. El districte de Sants-Montjuïc, especialment la seva part baixa, ha estat la més afectada per la pluja. Els transports públics han funcionat amb retard, en el cas dels autobusos, per les complicacions del trànsit, tot i que la circulació s’ha anat restablint de cara al migdia.

Pel que fa al Metro, les pluges d’aquest dimarts al matí han aturat el funcionament de la L2 entre les estacions d’Universitat i Paral·lel. A més, els combois de la L1 han estat 15 minuts sense aturar-se a l’estació de Santa Eulàlia, en sentit Hospitalet de Llobregat i els accesos d’aquesta línia a la plaça Espanya s’han tancat. A la L3, els trens han deixat d’aturar-se a l’estació de Drassanes, en sentit Trinitat Nova, l’accés del qual a través de La Rambla ha quedat tancat. El Funicular de Montjuïc, a més, també ha quedat aturat. Totes aquestes incidències, però, s’han anat resolent al llarg de les darreres hores i les afectacions actuals són molt menors, segons va informant puntualment Transports Metropolitans de Barcelona a través del servei de megafonia de les seves instal·lacions.

Segons dades registrades al Port de Barcelona, s’han superat els 48 litres per metres quadrat en trenta minuts, i el pla Inuncat continua en fase de Prealerta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa