MonPlaneta
Buch: “Ens preocupa l’acumulació de pluges als dos extrems del país”
  • CA
El conseller d’Interior, Miquel Buch | ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat del conseller d’Interior, Miquel Buch, ha presidit aquest dimarts el Consell Assessor dels Plans d’Emergències NEUCAT, VENCAT i INUNCAT en el marc del seguiment dels efectes i evolució del temporal Glòria. El conseller ha destacat que “ara mateix el que més ens preocupa és l’acumulació de pluges, amb intensitats fortes, sobretot als dos extrems del país, així com el perill de desbordament dels rius”. Una vegada més Buch ha fet una crida a la ciutadania perquè “tinguin seny, prudència, que respectin les indicacions dels cossos d’emergències i evitin córrer riscos innecessaris”.

Davant una possible intensificació del temporal aquesta tarda – vespre, el conseller ha explicat que “si bé en aquests moments estem recomanant evitar els desplaçaments interurbans a les zones més afectades pel temporal, aquesta recomanació podria passar a restricció en funció de la seva evolució”. D’altra banda, el titular d’Interior ha demanat a la població que “en cas de voler informació truquin al 012 i deixin el 112 només per emergències ja que sinó es dificulta i retarda el temps d’atenció a les trucades urgents”.

Els paraigües de Terrassa no resisteixen el temporal Glòria | Joan marc

Segons el Servei meteorològic de Catalunya, les precipitacions continuaran actives i seran generalitzades. Aquestes afectaran, sobretot, a la meitat est de Catalunya i tota la façana del litoral i prelitoral. Demà al vespre s’espera l’arribada d’un segon front de precipitacions. Pel que fa al vent es mantindrà sostingut, amb ratxes entorn als 70 km/h, fins demà al matí. Quant a l’onatge, aquest es mantindrà actiu amb onades de 6 i 8 metres d’alçada fins demà al matí.

A les comarques de Girona i les Terres de l’Ebre s’espera el creixement dels cabals dels rius les properes hores. En aquestes dues zones, Protecció Civil de la Generalitat demana evitar la mobilitat interurbana per evitar posar-se en situacions de risc, especialment a Alt i Baix Empordà, Selva, Gironès, Terra Alta, Baix Ebre i Montsià per la possibilitat d’inundacions des d’avui i fins demà.

Segons ha informat l’Agència Catalana de l’Aigua, els cabals dels rius Onyar, Daró, Ter, Tordera i, en general, de tots els rius de la demarcació de Girona han augmentat considerablement i podrien assolir valors de perill aquesta tarda. El creixement sobtat també es podrà donar als barrancs de Terres de l’Ebre.. Protecció Civil aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. No deixeu tampoc els cotxes aparcats en zones inundables o torrents, encara que estiguin secs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa