MonPlaneta
Aquest juliol va ser el mes més càlid de què es té constància a nivell mundial

El juliol de 2021 ha aconsegui ser el mes més càlid que s’ha registrat mai a nivell mundial, segons les dades del Centre d’Informació Ambiental de l’Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica dels Estats Units (NOAA per les seves sigles en anglès). Segons l’administrador de la institució, el doctor Rick Spinrad, “Juliol normalment és el mes més càlid de l’any a nivell mundial, però el juliol de 2021 es va superar a ell mateix”. Una cosa que, creu, “s’afegeix al camí pertorbador i disruptiu que el canvi climàtic ha preparat per al planeta”.

Les temperatures combinades del sòl i la superfície dels oceans durant aquest juliol van ser 0,93ºC superiors a la mitjana del segle XX, que era de 15,8ºC, superant qualsevol registre des que es van començar a recollir dades fa 142 anys. Pel que fa al rècord anterior, establert el 2016 i igualat el 2019 i el 2020, aquest juliol l’ha superat en 0,01ºC. A l’Hemisferi Nord, la temperatura del sòl va ser la més alta que s’ha vist mai, superant en 1,54ºC la mitjana i superant el rècord que s’havia establert el 2012. Per regions, ha estat el juliol més càlid de què hi ha registres a Àsia, superant el rècord de 2010, i el segon més càlid a Europa, superat només pel de 2018 i empatat, també, amb el de 2010. A la resta del món, aquest juliol ha estat entre els 10 més càlids que es recorden.

En vista d’això, la NOAA continua considerant “molt probable” que 2021 acabi sent un dels 10 anys més càlids de què hi ha registres, un fet que atribueix indubtablement al canvi climàtic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa