MonPlaneta
Les vacunes contra l’Ebola donen bons resultats en adults i en infants
  • CA

Les proves de diverses vacunes contra l’Ebola han donat bons resultats tant en adults com en infants, segons informa un article publicat a la revista ‘The New England Journal of Medicine’. Els assaigs, fets a Libèria, Guinea, Sierra Leone i Mali, volien trobar quina és la millor estratègia d’administració, i han conclòs que els vacunats han generat anticossos a partir dels 14 dies de rebre la primera dosi i han continuat sent detectables, en nivells diferents segons la vacuna i el règim de vacunació, durant un any.

Un consorci internacional coordinava els assaigs

Els assaigs van ser duts a terme per un consorci internacional anomenat PREVAC, que inclou els Instituts Nacionals de Salut dels Estats Units, l’Institut Nacional de Salut i Investigació Mèdica de França i l’Escola d’Higiene i Medicina Tropical de Londres, a Anglaterra. A més, han comptat amb el suport dels governs locals, que tenen en l’Ebola una de les amenaces més grans a nivell epidemiològic i que, quan es produeix un brot, se suma a la resta de dificultats que pateixen els seus habitants.

El virus de l'Ebola atacant una cèl·lula | NIH
El virus de l’Ebola atacant una cèl·lula | NIH

Les proves amb la vacuna van començar el 2017 en 1.400 adults i 1.401 infants d’entre 1 i 17 anys, que van rebre dues injeccions del vaccí o bé un placebo en un de tres règims diferents d’administració. Les estratègies provades van ser una dosi de Ad26.ZEBOV (Johnson&Johnson) seguida d’una de MVA-BN-Filo (Bavarian Nordic) vuit setmanes després; dues dosis de rVSVΔG-ZEBOV-GP (Merck) amb vuit setmanes de diferència o una sola dosi de la vacuna de Merck i una de placebo també al cap de vuit setmanes.

La lluita contra l'Ebola pot avançar molt gràcies a les vacunes | UNICEF
La lluita contra l’Ebola pot avançar molt gràcies a les vacunes | UNICEF

Els resultats donen informació molt útil

La resposta del cos es va poder observar al cap de 14 dies de la primera dosi tant en el cas de la vacuna de Johnson&Johnson com en la de Merck. Una dada molt interessant perquè normalment la vacunació contra l’Ebola es duu a terme quan hi ha un brot i, per tant, saber quant triguen a aparèixer els anticossos és essencial per avaluar-ne l’efectivitat.

No obstant això, no se sap quina és la correlació entre el nivell d’anticossos i la protecció que ofereixen contra la malaltia, perquè cap dels participants va contraure la malaltia durant els assaigs.

Més notícies
Infant malalt de verola durant els anys 70
Una explosió provoca un incendi al darrer laboratori rus que guarda mostres de la verola
Vector és una de les dues instal·lacions de tot el món que encara conserva el virus d'aquesta malaltia mortal, eradicada el 1980
Singapur té un problema cada vegada més important amb les epidèmies estacionals de dengue | Pxhere
L’epidèmia de dengue de Singapur és un advertiment per a tot el món
Els efectes del canvi climàtic estan avançant i magnificant els contagis estacionals de la malaltia
Una nova vacuna contra la grip podria protegir-nos de tots els subtipus coneguts fins ara i potser fins i tot d'alguns més | Pixnio
Creen una vacuna experimental contra tots els tipus de grip coneguts
Un equip d'investigadors obre la porta a posar fi a les grans epidèmies d'aquesta malaltia
Infant rebent la vacuna contra la poliomielitis
La pandèmia ha causat la caiguda més gran de vacunació infantil en 30 anys
Només l'any passat 25 milions d'infants van deixar de rebre alguna dosi, segons l'OMS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa