MonPlaneta
El Regne Unit aprova la píndola de Merck contra la Covid
  • CA

Les autoritats sanitàries del Regne Unit han aprovat aquest dijous l’ús del molnupiravir, el medicament contra la Covid-19 desenvolupat per la farmacèutica Merck. Així, segons informa ‘The Washington Post’, per primera vegada hi ha un país on es podrà comercialitzar aquest antiviral per via oral, una píndola de què, fa poques setmanes, se’n van saber els resultats positius als assaigs clínics.

Si es fes servir àmpliament, l’administració oral d’aquest medicament, en una píndola diària, permetria lluitat contra la pandèmia d’una manera molt més fàcil, especialment als països pobres on hi ha problemes greus amb el subministrament de vacunes. A més, les pastilles són molt més fàcils de transportar, emmagatzemar i entregar a la població que no pas una gran campanya de vacunació. Essencialment, el que fa el molnupiravir és introduir errors al codi genètic (ARN) del SARS-CoV-2, dificultant que es reprodueixi i, per tant, facilitant la feina a les defenses del propi cos perquè l’acabin d’eliminar.

Coronavirus | NIAID
Coronavirus | NIAID

Merck ha demanat l’autorització d’emergència als Estats Units i, a la UE, l’Agència Europea del Medicament està elaborant un informe. El Regne Unit, en canvi, continua la seva tendència de l’aprovació ràpida de les vacunes contra la Covid amb l’autorització d’aquest medicament. Tot i que encara no ha rebut la llum verda, a cap altre país, però, Austràlia, Singapur, Corea del Sud i els Estats Units ja han arribat a acords amb Merck perquè els subministri milions de dosis del molnupiravir per combatre la pandèmia.

La farmàcèutica, per la seva banda, ha arribat a acords amb productors de l’Índia i amb una ONG amb el suport de l’ONU per fabricar les píndoles arreu del món i garantir que arribin als països en vies de desenvolupament. Així, sembla que aquest medicament, a diferència de les vacunes, té possibilitats d’arribar allà on fa més falta, a les regions del món on la pandèmia continua sent un problema sanitari de primer ordre perquè la taxa de vacunats amb prou feines arriba al 5%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa