MonPlaneta
L’OMS està “molt preocupada” per l’augment de casos de Covid a Europa

El director regional de l’Organització Mundial de la Salut a Europa, Hans Kluge, va explicar en declaracions a la cadena britànica BBC que la institució està “molt preocupada” per l’augment de casos de Covid-19 arreu del continent. Segons les dades de què disposa, de fet, va afirmar que el proper més de març podrien haver mort mig milió de persones més si no es prenen mesures de manera urgent.

Les declaracions de Kluge arriben en un moment on diversos països estan informant de xifres altíssimes de contagis i s’estan començant a produir nous confinaments. El director regional de l’OMS a Europa, però, va explicar que les raons d’aquest augment en la transmissió del SARS-CoV-2 són la temporada d’hivern, la dominància de la variant Delta i una ràtio vacunació insuficient en alguns països. Tot plegat, va afirmar, és el que ha fet que la Covid “hagi tornat a ser la primera causa de mortalitat” al continent. Ara, però, “sabem que cal fer”: incrementar les vacunacions, implementar les mesures sanitàries i els nous tractaments mèdics descoberts i, com a mesura immediata, augmentar l’ús de la mascareta.

Personal sanitari en un hospital observa un pacient ingressat  | Europa Press
Personal sanitari en un hospital observa un pacient ingressat | Europa Press

Pel que fa a la vacunació obligatòria, Kluge creu que hauria de ser la “darrera opció” però que potser és “el moment” d’obrir aquest debat. Tot i això, va recordar que hi ha “altres mitjans”, com ara el passaport Covid, que considera que no és “una restricció de la llibertat” sinó una “eina per mantenir la nostra llibertat individual”.

Aquestes declaracions arriben després que, aquest divendres, Àustria anunciés que serà el primer país on la vacunació contra la Covid serà obligatòria a partir del mes de febrer, una decisió presa al mateix temps que el govern decretava un nou confinament de deu dies, ampliable a deu més, a causa de l’augment de casos en un país on les xifres de vacunació són alarmantment baixes. Totes dues mesures, però, han causat grans manifestacions al carrer. Àustria, no és l’únic país que està endurint les mesures de contenció de la Covid. Si a Alemanya el ministre de Salut no va voler descartar un nou confinament, la República Txeca i Eslovàquia han endurit les restriccions de moviment a les persones no-vacunades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa