El Llibre Guinness dels Rècords ha certificat que s’ha batut el dels bessons més prematurs del món. Segons han informat, uns bessons nascuts al Canadà, que només duien 22 setmanes de gestació en el moment del part, són els nous propietaris d’aquest rècord que és més aviat un miracle. En posar-se de part, els metges van dir a la mare, Shakina Rajendram, que els nadons “no eren viables” i que tenien “un 0% de probabilitats de supervivència”.
Els van intentar salvar per molt poc
De fet, els bessons eren tan prematurs que, si haguessin nascut una hora abans de les 22 setmanes de gestació, els metges ni tan sols haurien intentat salvar-los. I fins i tot en aquest cas, naixent 126 dies abans de temps -superant el rècord de 125 dies establert el 2018–, els professionals de l’hospital no tenien cap esperança de poder ajudar-los, tal com recorda el pare, Kevin Nadarajah, que afegeix que va passar la nit resant i “amb la cara rajant llàgrimes”.

De fet, la majoria d’hospitals no intenten salvar els nadons que neixen entre les 24 i les 26 setmanes. Pel que fa al rècord mundial del nadó més prematur, és a les 21 setmanes i un dia. En el cas de Shakina Rajendram, era el segon embaràs, i feia pocs mesos que havia perdut el que hauria estat el seu primer fill.
Va posar-se de part a 21 setmanes i 6 dies
En aquesta ocasió, la parella va anar a l’Hospital Mount Sinai de Toronto, que té una unitat de vigilància intensiva neonatal altament especialitzada. Fins i tot allà, però, no tenien gaires esperances. Durant el segon dia de part –a 21 setmanes i 6 dies d’embaràs–, van informar Rajendram que, si no arribava a les 22 setmanes, no intentarien salvar-los.

És per això que, malgrat que sagnava molt, la mare va fer el que va poder per “aguantar els nadons a dins” unes quantes hores més. Finalment, va trencar aigües quan havien passat 15 minuts de la mitjanit i, a les 22 setmanes i dues hores, els petits Adiah i Adrial van néixer. Tenien, però, molts problemes mèdics que van haver de ser tractats immediatament pels professionals de l’hospital.
Per sort, i tot i que a dia d’avui continuen fent-los un seguiment molt de prop, els dos germans evolucionen favorablement.