MonPlaneta
Els nabius eviten les infeccions d’orina

Un consell considerat ‘saviesa popular’, que els nabius eviten les infeccions d’orina, ha estat demostrat. En un article publicat a ‘Cochrane Reviews’, un equip d’investigadors ha provat els efectes reals de consumir aquests fruits del bosc o el seu suc, arribant a la conclusió que, efectivament, aconsegueix impedir les infeccions del tracte urinari abans no comencin, reduint la seva recurrència en més d’un 25% en les dones, en més de la meitat en els infants i en un 53% en persones susceptibles de patir-ne després d’una intervenció mèdica.

Una gran revisió d’estudis amb gairebé 9.000 participants

Tot i que el suc de nabius i els suplements que n’inclouen sovint s’ha dit que són una solució efectiva per prevenir aquest tipus d’infeccions, fins ara no hi havia proves científiques fermes que ho confirmessin. És per això que els autors d’aquest estudi van mirar de determinar si era cert revisant una cinquantena d’assaigs que sumen un total de gairebé 9.000 participants. La majoria comparaven grups de persones que consumien productes amb nabius amb altres a qui es donava un placebo o no se’ls donava cap tractament.

L'estudi demostra clarament que els nabius ajuden a evitar infeccions d'orina | Pexels
L’estudi demostra clarament que els nabius ajuden a evitar infeccions d’orina | Pexels

Falten encara més dades per conèixer l’abast dels beneficis

Els resultats demostren clarament els beneficis dels nabius en la prevenció de les infeccions d’orina, amb molt pocs efectes secundaris el més comú dels quals és el mal de panxa. No obstant això, també és cert que els estudis revisats no contenen prou informació com per determinar si els nabius són més efectius que els antibiòtics o els probiòtics en la prevenció d’infeccions, i tampoc per saber quins són els beneficis que té, si n’hi ha, en persones d’edat avançada, dones embarassades o en persones amb problemes per orinar.

No obstant això, i a falta de més estudis, en els grups esmentats els resultats són força clars i permeten dir que, efectivament, beure suc de nabius o productes que en duguin és una gran ajuda per evitar aquest problema tan molest i que, en alguns casos, pot arribar a tenir conseqüències greus.

Més notícies
L'alimentació pot tenir un efecte fins i tot en el nostre genoma, tot i que encara queda molt per aprendre en aquest camp | Rawpixel
La dieta té un efecte directe en els nostres gens
La nutrigenòmica mira d'explicar l'acció dels nutrients, que activen alguns interruptors de l'ADN
Conèixer l'impacte ambiental de cada producte és senzill, però i quan es venen combinats? | Jan von Holleben
Molts dels aliments més nutritius també són els més sostenibles
Creen un nou mètode per calcular la sostenibilitat del menjar fet de diversos ingredients
La nostra alimentació podria estar molt més influenciada pels gens del que ens imaginem
Quin menjar ens agrada té un component genètic que pot afectar-nos la salut
Com percebem els sabors és al nostre ADN i això influeix la dieta
Alguns vegetals ens aporten més nutrients cuits que no pas crus
9 vegetals que són més sans si es mengen cuits
Tot i la tendència a menjar-los crus, cuinar-los ens pot aportar grans beneficis

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa