MonPlaneta
Moure’s una mica cada poca estona ajuda a regular el sucre en sang

Una mica d’exercici cada poca estona pot ser de molta ajuda per regular els nivells de sucre en sang, especialment per als diabètics. Ho afirma Diabetes UK en un informe de què s’ha fet ressò la BBC i que apunta que caminar tres minuts cada mitja hora pot aportar-los beneficis, reduint el sucre en sang de manera senzilla. Aquest, de fet, és el resultat que han obtinguten un estudi en què han participat 32 persones amb diabetis tipus 1 a qui es va indicar que fessin una pausa de tant en tant mentre treballaven.

Una malaltia que demana atenció constant

La diabetis tipus 1 es produeix quan les defenses del cos ataquen les cèl·lules del pàncrees que produeixen insulina. Això fa que la producció s’aturi i que, per tant, els nivells de sucre en sang pugin i que les persones que en pateixen en necessitin aportacions externes regulars. A llarg termini, a més, tenir el sucre elevat pot dur a complicacions greus com ara problemes renals, de visió i cardiovasculars.

La diabetis tipus 1 és una malaltia crònica d'origen autoimmune | Pixabay
La diabetis tipus 1 és una malaltia crònica d’origen autoimmune | Pixabay

Així doncs, mantenir estables els nivells de sucre és una feina constant, i una cosa tan fàcil com caminar una mica, mentre s’atén una trucada telefònica, per exemple, o posant-se un recordatori per aixecar-se de la cadira cada mitja hora per evitar estar assegut durant massa estona, pot tenir un efecte molt important.

Un petit gest que pot servir de molt

Els investigadors volen continuar investigant per comprendre millor quins serien els efectes a llarg termini de prendre això com un hàbit, però d’entrada estan sorpresos de la magnitud del canvi observat amb aquesta mica d’activitat que, al cap i a la fi, és de nivell molt baix. Per a algunes persones amb diabetis tipus 1, aquestes petites pauses per caminar podrien ser una intervenció senzilla per controlar els nivells de sucre però, fins i tot, podrien induïr-los a començar a fer més activitat física.

Això, a més, no té cap tipus de risc de causar una caiguda pronunciada del sucre en sang, cosa que passa amb l’activitat física i l’exercici més intensos, de manera que és una manera molt simple d’animar les persones que pateixen diabetis de fer un petit gest per millorar notablement la seva salut.

Més notícies
Una cadena d'ADN | Pixabay
Una mutació fa que el sucre sigui saludable per a alguns grenlandesos
L'absorbeixen d'una altra manera i per això, amb la mateixa dieta, estan més sans que els qui no tenen aquesta variació a l'ADN
La seda d'aranya és la matèria primera d'aquest nou aparell que pot ajudar molt els qui pateixen diabetis | Pxhere
Un sensor basat en la seda d’aranya mesura el nivell de sucre en temps real
Gràcies a les seves propietats reflectint la llum, pot observar fins els canvis més petits
Menjar | Needpix
De la panxa al cervell, o com les neurones saben què estem menjant
El nervi vague permet la comunicació entre le dues parts, regulant la sacietat i els nivells de sucre en sang. | Aquest descobriment pot ajudar en el tractament de l'obesitat i la diabetis
Refrescos ensucrats
Els endolcidors baixos en calories podrien predisposar a la diabetis
Un estudi relaciona aquests productes alimentaris amb la síndrome metabòlica, que també provoca problemes cardiovasculars i que afecta especialment individus amb obesitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa