MonPlaneta
Moderna està desenvolupant una dosi recordatori conjunta per a la Covid i la grip

La companyia biotecnològica nord-americana Moderna va anunciar, aquest dijous, que està desenvolupant una injecció que combini una dosi recordatori de protecció contra la Covid-19 i una vacuna contra la grip que, actualment, es troba en fase experimental. El seu objectiu a llarg termini, a més, és afegir-hi altres vacunes contra malalties respiratòries en què està treballant, que podrien ser inoculades d’una sola punxada.

Durant la presentació d’aquest projecte, que va fer davant els inversors de la companyia, el director general de Moderna, Stéphane Bancel, va afirmar que aquesta és “una gran oportunitat” per a l’empresa i per al món, ja que podrien comercialitzar “una dosi recordatori anual ‘pan-respiratòria'” i, sent els primers a fer-ho, aconseguir grans beneficis econòmics. Moderna ja tenia diverses línies d’investigació en vacunes contra la grip en marxa, i aquest nou projecte en combina la que es troba en una fase de desenvolupament més avançada amb la vacuna contra la Covid que fa mesos que comercialitza. Així, Moderna podria aconseguir que la vacuna contra la Covid no suposés una visita específica a un centre mèdic sinó que totes les persones que es vacunessin de la grip rebessin alhora el recordatori del SARS-CoV-2 i viceversa.

Investigadors en un laboratori de Moderna
Investigadors en un laboratori de Moderna

D’altra banda, Moderna també va informar de l’estat dels assaigs clínics de la seva vacuna contra la Covid en infants d’entre sis i dotze anys, amb un grup d’estudi format per 4.000 persones. Un dels objectius és calcular les dosis més adients per a cada grup d’edat, però aquesta part encara es troba en fase d’estudi i encara trigarà un temps a passar a la fase d’assaigs clínics i, si s’escau, a donar resultats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa