MonPlaneta
El ministre de Salut alemany: “vacunats, recuperats o morts”
  • CA

El ministre de Salut alemany, Jens Spahn, va comparèixer davant la premsa aquest dilluns amb un advertiment molt dur sobre la importància de la vacunació en la lluita contra la pandèmia de Covid-19: “A finals d’aquest hivern tothom a Alemanya estarà vacunat, recuperat o mort”.

Spahn va fer aquestes declaracions mentre el seu país entra en la quarta onada d’infeccions, amb el número de casos augmentant ràpidament i molts hospitals omplint-se. D’entre els països d’Europa Occidental, Alemanya té una de les ràtios de vacunació més baixes, amb un 68% de la població que ha rebut la pauta completa, i a dia d’avui té la ràtio d’infeccions més alta d’ençà que va començar la pandèmia. Entre diumenge i dilluns, es van detectar més de 30.000 contagis, un augment de 7.000 respecte el mateix període de la setmana anterior i una de les xifres més altes del món. Segons va afirmar Spahn, la variant Delta, molt contagiosa, és darrere la nova onada i “qualsevol que no estigui vacunat durant els propers mesos estarà infectat i li faltarà protecció”.

Vials amb un adhesiu que diu
Vials amb un adhesiu que diu “COVID-19 / Vacuna contra el coronavirus / només per injecció” i una xeringa davant del logotip de Moderna | ACN

El ministre de Salut germànic va afirmar que, tot i que està en contra de l’obligatorietat de la vacunació contra la Covid-19, fer-ho és un “deure moral” envers la resta de la població, afirmant que “la llibertat vol dir prendre responsabilitat, i hi ha un deure de vacunar-se envers la societat”. El seu govern i el ministeri que encapçala estan implementant noves restriccions que prohibiran l’entrada de les persones no vacunades a alguns espais públics, i alguns dels cèlebres mercats nadalencs del país han estat cancel·lats.

A dia d’avui, Alemanya té uns 16 milions de vacunes de Moderna que caducaran durant els propers mesos si no s’administren. És per això, i per protegir vides, que anima tothom a vacunar-se i que espera que, durant aquesta setmana, la Unió Europa aprovi la vacunació dels infants entre 5 i 11 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa