MonPlaneta
Mesurar anticossos en saliva, “útil” per detectar infeccions per Covid
  • CA

Un estudi que ha estat publicat a la revista científica ‘BMC Medicine’ afirma que prendre mesures de la presència d’anticossos a la saliva pot ser “útil” per detectar infeccions per Covid-19 entre la població infantil. L’article és fruit d’una investigació impulsada conjuntament per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i l’Hospital Sant Joan de Déu, i ha arribat a la conclusió que aquest tipus de proves podrien facilitar la vigilància epidemiològica de la Covid en entorns escolars.

Les proves amb què es va fer aquest treball es van dur a terme en una població de més de 1.500 infants i 400 adults que van ser presents a casals o campaments d’estiu a la ciutat de Barcelona durant l’any 2020. En concret, es van analitzar dues mostres de saliva de cada participant, a l’inici i al final de l’estada, i es van mesurar diferents tipus d’anticossos davant de diversos antígens virals. Els resultats obtinguts indiquen que el 3,2% de les persones que van participar en aquest estudi van desenvolupar anticossos entre la primera i la segona presa de mostres, cosa que reflecteix que es van produir noves infeccions. La xifra és unes sis vegades més gran que la taxa d’infecció que s’havia estimat a través de les proves de PCR que es van fer paral·lelament cada setmana.

Pixabay
Pixabay

Tot i això, les anàlisis dutes a terme durant l’estudi mostren que el percentatge de noves infeccions va ser més gran a la població adulta (2,94%) que no pas entre la infantil (1,3%). Això podria ser un indici de l’existència d’algunes diferències en la dinàmica d’infecció i transmissió viral entre tots dos grups poblacionals. Finalment, i al contrari del que s’havia observat fins ara a les anàlisis de mostres de sang, les persones que no tenien símptomes d’infecció pel SARS-CoV-2 tenien nivells més elevats d’anticossos de la Covid-19 presents a la saliva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa