MonPlaneta
Merck anuncia l’èxit dels assaigs de la seva píndola contra la Covid
  • CA

Després de gairebé dos anys de pandèmia, la farmacèutica Merck ha anunciat oficialment que el seu projecte de medicament antiviral contra la Covid-19 és altament efectiu i aconsegueix reduir a la meitat tant el risc de patir un cas greu de la malaltia com, també, el de mort. Els resultats del seu darrer assaig clínic, que han estat fets públics aquest divendres, han confirmat els bons resultats dels estudis anteriors i l’empresa ha decidit posar fre a les proves i demanar que les autoritats sanitàries dels Estats Units en donin l’aprovació d’emergència per poder començar a fer-lo servir com més aviat millor.

El medicament, anomenat molnupiravir, ha demostrat ser efectiu contra totes les variants del SARS-CoV-2 identificades fins ara, sempre segons la mateixa Merck, que és qui ha dut a terme tant el desenvolupament del fàrmac com els assaigs clínics. En qualsevol cas sembla que, per primera vegada, hi haurà un medicament específic contra la Covid que, prenent una pastilla al dia durant entre 5 i 10 dies, aconseguiria reduir tant la possibilitat de desenvolupar un quadre greu com el de morir.

Pacient ingressat a l'UCI de Vall d'Hebron per Covid-19, en posició de decúbit pron | ACN
Pacient ingressat a l’UCI de Vall d’Hebron per Covid-19, en posició de decúbit pron | ACN

L’Administració d’Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA per les seves sigles en anglès) examinarà la petició d’aprovació d’emergència durant les properes setmanes. Segons afirma Merck, el monupiravir ataca el codi genètic del SARS-CoV-2 i fa que hi apareguin errors que aturen la seva replicació al cos humà, i les proves fetes fins ara indiquen que si es comença a administrar durant les primeres fases de la malaltia –és a dir, si hi ha un diagnòstic ràpid–, la seva eficàcia és encara més gran. Després de mesos centrats en la campanya de vacunació, que està sent desigual però que avança arreu del món, ara per fi hi podria haver una altra arma en la lluita contra la pandèmia, i la combinació de totes dues podria posar fi al que han estat gairebé dos anys de disrupció absoluta del funcionament del món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa