MonPlaneta
Un medicament amb anticossos protegeix de la Covid durant 8 mesos
  • CA

L’empresa nord-americana Regeneron Pharmaceuticals va anunciar, aquest dilluns, que una sola dosi del seu medicament amb anticossos redueix el risc d’emmalaltir de Covid-19 en un 81,6% fins a durant els vuit mesos següents a la seva administració. Aquestes dades, si es corroboren, podrien ser una gran ajuda a l’hora d’estendre les teràpies amb anticossos per impedir la propagació de la malaltia, juntament amb les vacunes.

Als Estats Units, aquesta teràpia, anomenada REGEN-COV, està permesa en casos lleus i moderats de Covid-19 i també en persones que han estat en contacte estret amb infectats, a més de persones amb feines amb un risc alt d’infecció com ara professionals sanitaris o treballadors de presons. A més, però, les noves dades indiquen que podria ser molt útil per ajudar persones immunodeprimides i també les qui no reaccionen bé a les vacunes, que són els qui, precisament, corren més perill amb la relaxació de les restriccions, ja que les vacunes no impedeixen que el virus continuï circulant.

Anticossos al torrent sanguini | Pixabay
Anticossos al torrent sanguini | Pixabay

Així doncs, i tot i que de moment no ha arribat a Europa, hi ha una altre tractament disponible que pot ajudar a combatre la pandèmia i que a més, a diferència dels tractaments amb píndoles de Merck i Pfizer, només cal administrar-lo una vegada per estar protegit de la malaltia. Durant els vuit mesos en què s’han anat seguint els resultats de REGEN-COV, de fet, no hi ha hagut ni una sola hospitalització per Covid-19 entre les persones que havien rebut aquesta única dosi. Una nova notícia esperançadora quan ja fa més d’un any i mig de l’inici de la pandèmia i, malgrat les informacions preocupants sobre l’augment de contagis, sembla que la situació està controlada i cada vegada hi ha més opcions de tractament que impedeixen tornar a la situació de pandèmia global viscuda durant l’any 2020 i gran part d’aquest 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa