MonPlaneta
La Xina informa de la primera mort d’un humà per un virus de l’herpes transmès per un mico
  • CA

El virus de l’herpes B dels micos ha estat el causant de la mort d’un veterinari de 52 anys de Beijing, a la Xina, segons han informat les autoritats sanitàries del país en un comunicat. L’home treballava en un centre d’experimentació que criava macacs, i un més després d’unes disseccions va morir després de començar a tenir nàusees i vòmits. Les anàlisis dels seus teixits van confirmar la presència del virus i que és el primer cas de mort per aquesta infecció que té lloc al país asiàtic.

Aquest patogen és molt prevalent en els macacs però és força estrany que faci el salt als humans. Quan ho fa, però, si no es tracta té una taxa de mortalitat d’aproximadament un 80%, ja que ataca el sistema nerviós central i causa inflamació al cervell, conduint a la pèrdua de consciència i la mort. Que se sàpiga, d’ençà del primer contagi, el 1932, hi ha hagut menys de 100 casos i la majoria han estat a Amèrica del Nord. Les víctimes sovint són veterinaris, científics o investigadors que treballen amb primats i es poden infectar per esgarrapades, mossegades o fent disseccions.

De moment, però, mai no s’ha produit cap contagi directe entre humans. De fet, les dues persones més properes a la víctima, un metge i una infermera, van sotmetre’s a un test i van donar negatiu, de manera que no hi ha disc que, si més no ara, la malaltia comenci a propagar-se entre persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa