MonPlaneta
Joe Biden rep un informe no concloent d’Intel·ligència sobre l’origen de la Covid
  • CA

El president dels Estats Units, Joe Biden, va rebre aquest dimarts un informe classificat no concloent de la Intel·ligència del seu país sobre l’origen de la Covid-19, ja que no determina si el virus va saltar d’animals a humans o bé si va sortir d’un laboratori a la Xina. Així ho han confirmat dos funcionaris coneixedors de l’assumpte al diari ‘The Washington Post’, a qui han assegurat que Intel·ligència busca desclassificar parts de l’informe per fer-les públiques.

Biden va encarregar a les agències nord-americanes al maig que elaboressin, en 90 dies, un informe que s’apropés a una “conclusió definitiva” sobre l’origen de la Covid-19, però no s’ha arribat a un consens sobre la matèria tot i la cerca de noves pistes i dades. El president va ordenar la investigació després que un altre informe assenyalés un laboratori de Wuhan perquè diversos investigadors fossin ingressats el novembre de 2019 amb el que semblaven símptomes de grip. Així, hi havia dues hipòtesis: el contacte entre un humà i un animal contagiat o que el virus s’hagués escapat en un incident a l’Institut de Virologia de Wuhan.

L’OMS ja va dur a terme una primera investigació al laboratori, concloent que la fuga era “extremadament improbable”, però ha proposat fer-ne una altra després de reconèixer que la Xina no va compartir les “dades brutes” dels primers casos detectats a finals de 2019. La Xina s’hi ha negat, tot i les insistències de Washington.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa