MonPlaneta
Fins i tot una mica d’exercici cada dia millora la salut
  • CA

Fins i tot fer una mica d’exercici físic cada dia, ni que sigui en forma de petits moments d’activitat intensa, pot tenir beneficis molt importants per a la nostra salut. Així ho conclou un estudi publicat recentment a la revista ‘Nature Medicine’ i que, després de fer un seguiment d’aproximadament 25.000 adults que duien un estil de vida sense gens d’exercici, han detectat canvis importants introduïnt canvis tan petits com, per exemple, accelerar el ritme durant uns minuts quan caminem.

Grans reduccions en el risc de mort

Les dades van ser obtingudes del Biobank del Regne Unit, una gran base de dades biomèdiques que, en total, conté informació sobre mig milió de ciutadans britànics. Segons aquest treball, liderat per la Universitat de Sidney (Austràlia), incorporar tres moments d’activitat intensa al dia, d’entre un i dos minuts de durada, pot reduir fins a un 40% el risc de mort per qualsevol causa en comparació amb les persones que no fan absolutament cap activitat física. A més, el risc de morir de càncer també es redueix en gairebé un 40% i el de morir per malalties cardiovasculars en gairebé un 50%, segons els resultats de l’estudi.

Fins i tot pujar a casa per les escales a bon ritme pot ser un exercici important | Pxhere
Fins i tot pujar a casa per les escales a bon ritme pot ser un exercici important | Pxhere

Amb només un xic d’exercici

De fet, en comparació amb unes 62.000 persones de qui també es van recollir dades i que feien exercici de manera regular, la reducció del risc de mortalitat era semblant. Així doncs, fins i tot una mica d’exercici, si es fa cada dia, pot tenir beneficis molt importants per a la salut. Una dada que haurien de tenir en compte totes les persones que, normalment, pensen que no tenen temps o diners per fer exercici de manera seriosa: amb una mica n’hi ha prou com per reduir el risc de mort prematura.

Maneres d’obtenir aquests beneficis

Els investigadors fins i tot expliquen què volen dir amb fer ‘una mica’ d’exercici: es tracta de moments d’activitat vigorosa que facin que s’arribi a un 77% del ritme cardíac màxim i un 64% del consum màxim d’oxigen. Això equival a notar com se t’accelera el cor i et comences a quedar sense aire durant els primers 15-30 segons de dur a terme aquesta activitat. La manera més fàcil d’aconseguir-ho és accelerar el pas quan caminem durant un minut o dos, però pujar a casa per les escales o tornar carregats després de fer una bona compra també podria servir.

Més notícies
Exercicis bàsics corporals
L’exercici augmenta la producció de cannabinoides naturals del cos
Redueix inflamacions, el dolor i pot ajudar a tractar l'artritis, el càncer i fins i tot malalties del cor
| Wikimedia Commons
Un petit exercici pot ajudar a no marejar-te quan t’aixeques
Aquest problema, anomenat hipotensió ortostàtica, és força comú, i un estudi ha trobat una manera d'evitar-lo
Un medicament aconsegueix reproduir els efectes de l'exercici als músculs i els ossos, una gran ajuda pels qui no en poden fer | Pixnio
Un fàrmac reprodueix els efectes de l’exercici als músculs i els ossos
Podria ser molt útil per a les persones que tenen problemes de mobilitat
Un home fent exercici | Pxfuel
Un model matemàtic calcula l’exercici òptim per guanyar massa muscular
Amb detalls bàsics de la fisiologia de qualsevol persona, és capaç de perfeccionar les rutines

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa