MonPlaneta
L’exercici físic fa més tolerable la radioteràpia per al càncer de mama
  • CA

L’exercici físic fa més tolerables els efectes secundaris de la radioteràpia per al càncer de mama, com ara l’esgotament. Aquest descobriment, fet públic per un equip d’investigadors de la Universitat Edith Cowan (Austràlia) en un article a la revista ‘Breast Cancer’, podria ajudar a reduir les molèsties associades aquesta teràpia, cada cop més emprada en un dels càncers més comuns en les dones.

Un programa de 12 setmanes d’exercicis

Per bé que a radioteràpia s’ha demostrat molt important en aquesta malaltia, pot produir cansament i reduir la seva qualitat de vida, tant a nivell físic com també emocional i social. És per això que els investigadors van fer un experiment amb 89 dones, 43 de les quals van fer un programa d’exercicis a casa de 12 setmanes de durada, amb un o dos entrenaments de resistència i un total acumulat d’entre 30 i 40 minuts d’exercici aeròbic. La resta, el grup de control no van seguir el programa.

L’activitat física es pot adpatar a les capacitats de cadascú | Stockvault

Els resultats apunten que les pacients que van fer exercici es van recuperar més ràpid de l’esgotament després de la ràdio teràpia i la seva qualitat de vida després del tractament també va millorar, sense que s’informés de cap efecte secundari advers. Segons els investigadors, aquests entrenaments són segurs, es poden fer fàcilment i tenen un efecte clar en la millora de les condicions de les pacients. A més, és de baix cost i no requereix ni desplaçaments ni supervisió, ja que es poden fer on i quan vulguin.

La majoria han continuat seguint el programa després de l’experiment

La quantitat d’exercici es pot adaptar a les possibilitats de cadascú i, segons han observat els científics, fins i tot fent-ne menys del que recomanava el programa pot tenir efectes positius. És per això, suposen, que la majoria van seguir complint-lo durant les 12 setmanes i més enllà, fins i tot 12 mesos després d’haver acabat l’experiment.

Més notícies
Amb una anàlisi de sang es podrien trobar nivells de proteïnes que serveixen per indicar el desenvolupament d'un càncer de mama | Rawpixel
Troben canvis a la sang dos anys abans de diagnosticar el càncer de mama
Aquest descobriment pot ajudar a garantir el diagnòstic precoç i augmentar la supervivència
Una dona, fent-se una mamografia, una de les proves amb què es detecta el càncer de mama
Europa s’enfrontarà a una “epidèmia de càncer” la pròxima dècada
Els autors d'un estudi urgeixen a prendre mesures immediatament perquè un 40% del total de càncers es podrien evitar amb més inversió en investigació
La metàstasi del càncer de mama podria estar influenciada pel cicle circadià, segons un estudi
La metàstasi del càncer de mama s’accelera quan dormim
Aquest descobriment podria ajudar a millorar el seguiment i el tractament de la malaltia
Una dona, fent-se una mamografia, una de les proves amb què es detecta el càncer de mama
Les dietes altes en carn vermella, greix i sucre augmenten fins a un 12% el risc de càncer de mama
Les carns vermelles, els aliments alts en greixos i els que tenen sucre contribueixen a la inflamació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa